De Kunstkring Westerhaar bereid zich voor op haar 40-jarige bestaan.

0
1064

2.jpgIn 2012 hopen we die mijlpaal te bereiken. In onze lange geschiedenis hebben wij vele tientallen actieve amateur Beeldende kunstenaars mogen begeleiden.
Een aantal is praktisch vanaf het begin lid gebleven. Dit zegt wel iets over de sfeer en de kwaliteit van de begeleiding.

Ieder jaar diepen we een aantal onderwerpen uit, in januari bijvoorbeeld het schilderen naar model. Minke, de vrouw van Hens Runhaar, docent heeft al een aantal avonden model gezeten.
Begin februari hebben we dit thema afgerond. Daarna volgt schilderen naar stilleven of bloemstuk. Alles met de bedoeling de leden over hun angst voor het naar de natuur tekenen heen te helpen.

Introductie scheiding

Daarnaast draait de jeugdclub ook alweer een flink aantal jaren. Hier laat zich zien dat de Kunstkring in een behoefte voorziet. Voor velen is de stap naar bv. het Creatief Centrum in Almelo een brug te ver, ook te duur trouwens. De begeleiding hiervan is in handen van een van de volwassen leden, Brenda Westerman, zelf begaafd schilderes en tekenares.
Bij de jeugd moeten we zelfs een wachtlijst hanteren.

Op dit moment is er bij de volwassenen groep weer ruimte. We streven er naar om de groep rond de 24 personen te laten zijn.
Helaas, wegens overlijden, ernstige ziekte en ook studie van enkele jongeren kunnen wij nu weer nieuwe leden aannemen.
Aanmelding kan via de website, www.kunstkringwesterhaar.nl

Hierop kunt U meer informatie vinden, daarnaast ook het werk van de leden bewonderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier