De krabbelkerk opent haar deuren

0
1447

krabblekerk_30052010_032_600Zondag 30 mei om 9,30 uur opende de krabbelkerk van de gereformeerde kerk `de Bron`voor het eerst haar deuren
Kinderen in de leeftijd van 3 t-m 7 jaar kwamen naar de speciaal voor het georganiseerde kerk.
De krabbelkerk is een kerk die samen met en voor de kinderen een speciale kerkdienst vieren. Terwijl hun ouders in de `grotemensenkerk` zaten zij in een speciale ingerichte ruimte. Er werd gezongen, gebeden en verteld. na een korte pauze kon er worden geknutseld en aan het einde werd de dienst afgesloten met een lied en een gebed.
Alles op het niveau van de kinderen.
Typerend voor een krabbelkerkviering is dat de kinderen ca. 1 week voor de dienst persoonlijk worden uitgenodigd door de werkgroep. er wordt materiaal gegeven die de kinderen, in de aanloop naar de dienst, samen met hun ouders kunnen bekijken en eventueel kunnen bewerken. De ouders kunnen middels het krabbelkerkboek zien wat de inhoud is van de dienst en kunnen hun kinderen hierop voorbereiden door ze o.a. de liedern te leren, het verhaal te lezen e.d.
Op deze wijze is er een soort interactie tussen kinderen en hun ouders.
De krabbelkerk zal dit jaar 4 x gehouden worden. De volgende krabbelkerk is op 4 juli en mensen die geinteresseerd zijn, zijn van harte welkom hun kinderen te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier