De Klaampe krijgt een dorpskamer voor iedereen: Dorpskamer Westerhaar

0
813

Iedereen in Westerhaar kent Kulturhus ‘De Klaampe’. Het is al haast tien jaar het kloppend hart van het dorp en de wijde omgeving. Een modern, ruim gemeenschapshuis met een scala aan faciliteiten en mogelijkheden. Vanaf 2 januari 2017 start hier een nieuw initiatief van de Klaampe en TMZ, namelijk de ‘Dorpskamer’: een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Jong en oud, buurtbewoners, mensen met zomaar een vrije middag, mantelzorgers… de Dorpskamer biedt een kopje koffie, een praatje en allerlei activiteiten voor alle mogelijke belangstellenden. De Dorpskamer staat midden in de gemeenschap: de hele samenleving komt er binnen! Het aanbod is niet voorbehouden aan een bepaalde leeftijd of eventuele zorgbehoefte. De Dorpskamer is een ‘inloop’ voor iedereen, juist ook voor mensen zónder indicatie.

Gewoon zo maar even uit de sleur van thuis, een praatje maken met iemand die u al lang niet hebt gezien, bijvoorbeeld. Of met elkaar iets gezelligs ondernemen. We sluiten aan op wat onze klanten willen: is er vraag naar een workshop computeren tabletgebruik of veilig internetbankieren, dan organiseren we die. Hetzelfde geldt voor diverse soorten sport en spel, film, bloemschikken – noem maar op. We luisteren goed naar wat de plaatselijke bevolking wil, weten precies welke initiatieven in trek zijn. Daarvoor biedt De Klaampe de ruimte, letterlijk. En natuurlijk professionele begeleiding vanuit TMZ. Graag zien we ook u binnenkort in de nieuwe Westerhaarse Dorpskamer!

Waar en wanneer kan ik terecht in de Dorpskamer? Op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur organiseert de Dorpskamer haar activiteiten in ‘De Vesterij’, een speciale activiteitenruimte binnen De Klaampe.

Introductie scheiding

Kan ik er ook eten? Jazeker. Tussen de middag kunt u kiezen voor een broodmaaltijd van € 2,50 of warm eten voor € 4,00 (drie gangen). De prijzen voor de gezamenlijke maaltijd zijn zo laag omdat wij samenwerken met boer Dekker, onze buurman. Dat past bij de insteek van de Dorpskamer: aansluiten op wat het dorp zelf biedt. En: waarom zouden we ons eten van elders halen als Westerhaar het zélf in huis heeft? De lekkerste groente… van onze buurman! Even een balletje legen. Halen en thuisbrengen is geen probleem.

Wat als ik geen vervoer heb? Als u niet op eigen gelegenheid naar de Dorpskamer kunt komen, kunt u zich laten halen en thuisbrengen door een lokaal vervoersbedrijf.
Meld u zich dan aan via 0546 – 80 51 51 of info@dorpskamerwesterhaar.nl. U betaalt een geringe bijdrage voor deze service. Want we proberen de drempel zo laag mogelijk te houden en voor iedereen toegankelijk te zijn.

Wilt u meer informatie? Kom dan gerust langs op onderstaand adres of bel 0546 – 80 51 51. Wij vertellen u graag meer.
Kulturhus De Klaampe (Dorpskamer Westerhaar) Beeklaan 1 7676 BC Westerhaar-Vriezenveensewijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier