De Kinderjurybus komt naar Twenterand!

0
683

2232011_171119_597

Op initiatief van een leerling van CBS De Bron, die vorig jaar met veel enthousiasme als Senaatslid deelnam aan de Nederlandse Kinderjury, hebben de Gemeente Twenterand en Bibliotheek Twenterand besloten om de Kinderjurybus naar onze gemeente te halen. De Kinderjurybus is onderdeel van de Nederlandse Kinderjury, een leesbevorderingsproject dat georganiseerd wordt door de C.P.N.B. en bedoeld is voor kinderen van de basisschool. Doel is om zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer en kritisch lezen. En na het lezen van zoveel mogelijk  kinderboeken mogen alle leerlingen stemmen op hun mooiste boek.

De Nederlandse Kinderjury bestaat uit alle kinderen die hun stem uitbrengen, ingedeeld in twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar. Zij mogen stemmen op maximaal drie boeken die in het voorgaande jaar voor het eerst zijn verschenen. De stemperiode voor de Kinderjury 2011 loopt van 1 februari t/m 13 mei 2011.Vanuit Twenterand komen er dit jaar heel veel stemmen van leerlingen die meedoen met de Kinderjury.  Bibliotheek Twenterand heeft in de vier vestigingen promotietafels ingericht met Kinderjuryboeken. Daarnaast is op acht scholen een collectie Kinderjuryboeken afgeleverd en inmiddels zijn alle leerlingen enthousiast aan het lezen. En als klap op de vuurpijl mogen deze groepen een bezoek brengen aan de Kinderjurybus. Deze bus lijkt aan de buitenkant op een gewone streekbus, maar binnenin de bus lijkt het meer op een bibliotheek: een bus tjokvol boeken. En ook met een stembus, zodat in de bus gestemd kan worden op het mooiste boek.

De Kinderjurybus rijdt tot 13 mei door heel Nederland en komt maar liefst 3 dagen naar Twenterand. Op dinsdag 5 april komt de bus speciaal naar CBS De Bron, omdat op die school het initiatief ontstond. Daar bezoekt wethouder Jan Binnenmars van Onderwijs de bus. Daarna komt de bus op maandag 18 april naar de bibliotheken van Westerhaar en Den Ham, waar enkele groepen van OBS De Blokstoeke, CBS De Fontein locatie Asterstraat en PC Dalton Basisschool De Maten een bezoekje aan de bus brengen.Op vrijdag 29 april bezoekt de Kinderjurybus de bibliotheken in Vroomshoop en Vriezenveen, zodat enkele groepen van CBS De Linde, CBS Oranjeschool, CBS De Pölle en CBS Elthetoschool ook nog een kijkje kunnen nemen in de bus. In de Kinderjurybus verzorgt een medewerker van de C.P.N.B. een workshop over het kiezen en beoordelen van boeken.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Twenterand en wordt gecoördineerd door Bibliotheek Twenterand.

Maandag 18 april:

Ochtend: Standplaats:
 - Bibliotheek Westerhaar, Beeklaan 1, Westerhaar  Workshops:  9.45 – 10.45 uur
 - CBS De Fontein, locatie Asterstraat, groep 4 11.00 – 12.00 uur : 
 - OBS De Blokstoeke, groep 4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier