De formatie in de gemeente Twenterand

0
527

twenterand.jpgDe twee informateurs in de gemeente Twenterand, Gerjan Smelt en Hidde Visser, zijn voortvarend aan de slag gegaan. Dit nadat de heer Engels zijn opdracht had teruggegeven. Smelt en Visser hebben als doel om een samenwerkingsverband te creëren van zoveel mogelijk partijen als steun voor een zakencoalitie. Deze opdracht willen zij voor 17 juli zodanig hebben afgerond dat het mogelijk moet zijn om op de raadsvergadering die op deze datum plaatsvindt, een nieuw college te kunnen beëdigen.

Maandag 2 juli hebben gesprekken plaatsgevonden met alle fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Twenterand op de fractievoorzitter van het GBT na. Deze partij heeft er voor gekozen niet mee te doen aan deze informatieronde.
De gesprekken zijn constructief geweest en hebben een goed beeld opgeleverd van meningen van de diverse partijen over de belangrijke onderwerpen. Uit het opgeleverde materiaal is door de informateurs geconstateerd dat dit een goede kans biedt om, tot maart 2014 (nieuwe verkiezingen) veel besluiten te kunnen nemen.

Het vergt de komende dagen nog veel overleg om ook de laatste puntjes op de i te krijgen. Vervolgens worden op maandag 9 juli de resultaten voorgelegd aan de voorzitter van de raad. De doelstelling blijft om op 17 juli een nieuw college te kunnen installeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier