De Fontein uitgeroepen tot Excellente school 2012

3
646

Vijf basisscholen in Overijssel hebben vanmiddag van staatssecretaris Dekker de titel ‘Excellente school 2012’ ontvangen. Het zijn allemaal scholen die goede resultaten behalen en zich onderscheiden in het onderwijs. 
Een van de scholen is Basisschool CBS de Fontein locatie Asterstraat in Westerhaar,

Excellente scholen zijn scholen die goede resultaten halen op kernvakken in het onderwijs, maar ook daarbuiten. Een jury lette er bij de beoordeling op hoe de school bijdraagt aan de toename van kennis van leerlingen. Daarnaast is de wijze waarop een school zich onderscheidt een belangrijk criterium. Hier wordt bijvoorbeeld gekeken naar de aandacht voor leerlingen die het erg goed doen of leerlingen die juist extra ondersteuning nodig hebben.

Introductie scheiding

Tijdens een feestelijke ceremonie in de Nieuwe Kerk in Den Haag reikte staatssecretaris Sander Dekker vanmiddag samen met de jury 52 van deze titels uit. 31 titels waren voor basisscholen en 21 voor scholen in het voortgezet onderwijs. In Overijssel is in die laatste groep geen enkele school als excellent aangemerkt.

90 basisscholen en 52 scholen uit het voortgezet onderwijs gaven zich afgelopen jaar op voor de titel ‘Excellente school 2012’. Een jury van experts uit de onderwijspraktijk bezocht en beoordeelde de scholen. Aan de hand daarvan werden 52 scholen op de lijst gezet.Het is voor het eerst dat deze eretitels in Nederland uitgereikt worden. Ons land treedt hiermee in het voetspoor van landen om ons heen. In Duitsland bestaat sinds 2006 de Schoolpreis voor uitzonderlijk goede scholen. De Britse Inspectie voor het onderwijs geeft sinds jaar en dag de kwalificatie ‘outstanding’ aan scholen die zich sterk positief onderscheiden.

 

3 REACTIES

  1. Proficiat!!! Trots op de leerkrachten (en leerlingen), altijd vol enthousiasme werkend met elke leerling binnen zijn eigen vermogen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier