De Fontein niet naar finale NK schooldammen

0
1355

047_1024In het fraaie clublokaal van damclub Witte van Moort werd afgelopen zaterdag een halve finale om het NK dammen voor basisscholen gehouden. Onder de 16 deelnemende scholen ook De Fontein locatie Hoofdweg uit Westerhaar met Stefan Kroezen, Charlotte Kuilder, Niek Ruumpol, Jolien Beuving en Brian Slaghuis.. Het werd een bijzonder geslaagd toernooi met een perfecte organisatie. Het toernooi werd financieel mogelijk gemaakt door AVIA Tankservice Haarhuis, Telecom en Elektra Installatie Sietse Vos, Stratenmakersbedrijf A.Snippe, allen uit Westerhaar en Autobedrijf A.Lamberts uit Vroomshoop.
Onder grote publieke belangstelling ontspon zich een spannend toernooi waarbij titelverdediger Eben Haezerschool uit Bennekom vanaf het begin de leiding nam. De Fontein speelde goed maar kwam uiteindelijk toch kwaliteit tekort en eindigde als 7e met evenveel punten als de nummer 5, De Mare uit Almelo. De 2e plaats was voor De Marskramer-2 uit Assen en als 3e ging naar de finale De Opstap uit IJsselstein dat op bordpunten De Marskramer-1 in het klassement voorbleef.
Opnieuw maakte de jeugddamclub van WvM een uitstekende beurt door een groot toernooi te organiseren. Nadat onlangs de halve finale NK meisjes en de halve finale NK dammen junioren werden georganiseerd liep het wederom allemaal naar wens. Als slot van dit seizoen organiseert men van 9 t/m 19 juli de finale van het NK dammen voor junioren.

Eindstand.

1. Eben Haezerschool ( 15 punten )
2. De Marskramer 2 ( 13 punten )
3. De Opstap ( 11 punten ) weerstandspunten gelijk na aftrek hoogste en laagste, bordpunten 42
4. De Marskramer 1 ( 11 punten ) weerstandspunten gelijk na aftrek hoogste en laagste, bordpunten 39
5. De Mare ( 8 punten )
6. OBS Centrumschool ( 8 punten )
7. De Fontein ( 8 punten )
8. Kon. Julianaschool ( 8 punten )
9. De Regenboog ( 7 punten )
10. Mozaiek Eimersingel ( 7 punten )
11. Het Drieluik ( 7 punten )
12. St. Jozef ( 7 punten )
13. CBS De Bron ( 7 punten )
14. De Klepperbelt ( 6 punten )
15. Mozaiek Zwanebl. ( 3 punten )
16. J.v.d. Vondelschool ( 2 punten )

Foto`s zijn inmiddels in het fotoalbum geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier