De Fontein locatie hoofdweg 4e plaats bij NK schooldammen

1
1577

p5280160-kopie.jpgOp zaterdag 28 mei om half 8 vertrokken de kinderen, een aantal ouders (later op de ochtend kwam ook de rest, zodat alle ouders vertegenwoordigd waren) , de voorzitter van de damvereniging Denk en Zet en twee leerkrachten richting het Zuidhollandse plaatsje Brandwijk.
De kinderen (Hidde Noppers, Jeffrey Schutte, Stefan Middag en Aron Beuving) moesten daar strijden om de nationale titel schooldammen. En gestreden hebben de kinderen en deze strijd heeft geresulteerd in een prachtige en knappe vierde plaats.

Introductie scheiding

We hadden na de laatste gewonnen wedstrijd nog gehoopt op de derde plaats, maar op het doelgemiddelde (de zogenaamde weerstandspunten) zijn we afgetroefd door basisschool Talent uit Lent. Het hele NK hadden we ook ongeveer deze rangschikking. Basisschool IT Maiitijdslibben uit het Friese Opeinde werd afgetekend kampioen.
De kinderen moesten deze dag 8 wedstrijden volgens het Zwitsers systeem spelen. De kinderen hebben 5 wedstrijden gewonnen, 1 remise en twee verloren.
De school en ook de ouders zijn hartstikke trots op deze 4 kanjers en we hadden allemaal (om de naam van de Fontein extra dimensie te geven) een spetterende dag met een hele mooie beker die we afsloten bij de Mac.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier