De Fontein bereidt zich voor op landelijk damkampioenschap.

0
1015

DEN HAM – Afgelopen week werd in Den Ham de finale om het Overijssels kampioenschap dam­men voor basisscholen gehouden.
Een twaalftal teams had zich via de voorronden geplaatst voor deze finale, waaronder De Fontein loca­tie Hoofdweg uitWesterhaar.Het team behoorde tot de favorie­ten, en maakte die rol meer dan waar. Het team won alle partijen van de tegenstanders, en plaatste zich daarmee overtuigend voor de finale. Daarin moesten Stefan Kroezen, Charlotte Kuilder, Kilian Ekkel en Nick Pol het opnemen te­gen De Dolfijn uit Heino.
Na een bloedstollende partij ein­digde die finale in een stand van 4-4. Een barrage was noodzakelijk. In de vijf minuten die daarvoor stonden liep de spanning hoog op. Vooral bij Charlotte drong de tijd en vlogen de stenen over het bord. Op het nippertje verloor de ploeg van de jonge dammers uit Heino.
Voor het uiteindelijke resultaat is dat niet erg: net als de nummers één mogen de nummers twee deel­nemen aan de landelijke school­damfinale.
De school is meer dan trots op de spelers. ,,Tweede van heel Overijs­sel; daar kunnen we trots op zijn“, staat het in grote letters op de schoolwebsite te lezen.
Dammen is groot op De Fontein. De locatie aan de Hoofdweg, waar­van het winnende team afkomstig is, startte de schoolkampioen­schappen begin van dit jaar met twee teams. De vestiging van de school aan de Asterstraat begon de strijd zelfs met drie teams.
Al in de aanloop naar de regiofina­le bleek het team van Stefan, Char­lotte, Kilian en Nick een goede kans te maken. Tot twee keer toe versloegen de leerlingen hun te­genstanders met ogenschijnlijk ge­mak. Helemaal toevallig is dat niet: de leerlingen krijgen op vrij­dagmiddag damles van twee leden van eredivisieclub Witte van Moort. Die spelers brengen de kin­deren spelkennis en tactiek bij. Me­de daardoor brengen teams uit de gemeente het vaak ver.
Op 12 mei moeten de leerlingen op voor de halve finale. Mochten ze de eindstrijd halen, dan mogen ze op 9 juni een gooi doen naar de titel.
Jong geleerd is oud gedaan. Bij het eerste team van Witte van Moort dammen op dit moment twee spelers die door de vereni­ging zelf zijn opgeleid.
(bron:Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier