De eerste indrukken en eerste bevindingen van Kenia.

0
644

logohousehopeandglory_411De groep arriveert in Nairobi om ca. 17.00 uur en gaat overnachten in het Bush hotel, een soort bed & breakfast, `t is namelijk niet meer mogelijk om naar onze eindbestemming in Tendwo af te reizen (duur reis circa 5 uur en aangezien het om 19.00 uur pikdonker is, is een overnachting noodzakelijk).
Een hele toer om er te komen. Het verkeer is chaotisch, verkeersregels kent men niet en met veel lef vind je je weg tussen alle busjes en vrachtauto`s.
De volgende morgen reizen we af naar onze eindbestemming. In een overvol busje rijden we, allereerst over een goed begaanbare weg, richting Tendwo (circa 30 km vanaf Eldoret) om daarna over een weg super, super slechte weg verder te gaan.
De rit op zich is erg indrukwekkend. Het landschap is zeer afwisselend, vlak, heuvelachtig en zelfs iets meer dan dat! De natuur is erg mooi, we zien prachtig groene weiden met koeien, schapen en zelfs zebra`s. De dieren lopen niet alleen in de weiden ook langs de kant van de weg zie je bruine- en zwartwitte koeien lopen.
Ook wordt er veel verkocht langs de kant van de weg. Onder andere aardappels, fruit, dierenhuiden. De mensen lopen of fietsen (een fiets is wel een uitzondering) langs de drukke weg. Super gevaarlijk, maar hier blijkt het gewoon te zijn!
Tegen 18.00 uur komen we aan in het dorp, de laatste etappe gaat over een zandpad. Oef dat is voor ons Hollanders wel even wennen. Er is geen elektriciteit, geen sanitair en deels (in ons huisje) geen stromend water. We gebruiken het regenwater, wat opgevangen wordt in een ton, voor het koken en wassen. Maar de mensen zijn uiterst vriendelijk, groeten met “Habari” wat “hoe gaat het” betekent. De kinderen zijn lief, maar vinden ons zeer vreemd en strijken over je arm om te kijken of de blanke kleur zal verdwijnen.

De bouw van het schooltje gaat supergoed, we werken hard en aan het eind van de week zullen we de top bereiken, zodat de spanten erop kunnen.
Verder vermaken we ons prima, met ons allemaal gaat het goed.

We hopen dat u allen voor ons zult bidden opdat wij de kracht mogen ontvangen en ons project tot een goed einde kunnen brengen.

Hartelijke groeten en tot de volgende week.

De gehele Kenia groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier