De Blokstoeke Doe Dag

0
1113

Op zaterdag 21 januari organiseert De Blokstoeke voor Westerhaar-Vriezenveense ouders die op zoek zijn naar een goede school voor hun kind een DOE-DAG. Van 10:00 – 12:00 uur kunt u op Openbare basisschool De Blokstoeke zelf ervaren hoe op die school het begrip ‘excellent onderwijs’ wordt ingevuld. Met andere woorden: Ouders en belangstellenden worden uitgenodigd om te ervaren hoe leuk en hoe goed het onderwijs op deze school aan de Oranjestraat in elkaar steekt. ‘Uitstekend Presteren’ staat hoog in het vaandel op De Blokstoeke en dat dat geen loze kreet is laten ze u graag zien. Met een uitgekiende mix van werkvormen en lessen wordt ingespeeld op de specifieke leerbehoefte van de 100 leerlingen die de school nu telt. Leuk, uitdagend, vernieuwend en mikkend op de beste prestaties wordt er met grote betrokkenheid van team en ouders elke dag weer gewerkt aan het beste onderwijs in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Introductie scheiding

Rekenen, Taal en lezen zijn de belangrijkste leergebieden, maar ook creatieve vakken ( Atelier), aardrijkskunde , kennis over andere culturen en overtuigingen, geschiedenis en biologie, worden op een manier gegeven die aansprekend is voor de leerlingen. En voor diegenen die dat willen ( en dat zijn ze bijna allemaal) wordt christelijk godsdienstonderwijs gegeven op deze openbare school. Vanzelfsprekend, want openbaar onderwijs is er voor iedereen en het is belangrijk om goed aan te sluiten bij de levensovertuiging van de leerlingen en hun ouders.
Op zaterdag 21 januari is de school open. In plaats van een ‘passieve’ open dag, kunnen belangstellende ouders deelnemen aan werkgroepen. Met een paar kinderen uit elke groep wordt nagebootst hoe het er dagelijks aan toe gaat op De Blokstoeke en de bezoekers kunnen in workshops zelf meedoen met deze ‘klasjes’. Vanzelfsprekend zijn de leerkrachten en de locatieleider en directeur aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.
De Blokstoeke wordt binnenkort onderdeel van de nieuwe Brede School in het dorp en iedereen verheugt zich op een prachtige nieuwe school. Maar het onderwijs wordt niet bepaald door het gebouw. Het onderwijsteam maakt het onderwijs. En dat onderwijs sprankelt ook nu al en dat wil men u daar aan de Oranjestraat graag laten zien.
En,oh ja.. niet te vergeten: de koffie staat klaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier