De Bibliotheek op school van start op basisschool De Fontein locatie Hoofdweg in Westerhaar.

0
1027

foto-4.jpgDe Kinderboekenweek op basisschool De Fontein aan de Hoofdweg in Westerhaar was dit jaar wel heel bijzonder, want op donderdag 15 oktober opende de Bibliotheek op School daar haar deuren. Wethouder van Onderwijs Jan Binnenmars verrichtte de officiële opening door samen met leerling Lars Plattje, die die dag jarig was, bij de voordeur een bordje met het logo van de Bibliotheek op School te onthullen. ’s Avonds namen veel ouders en familie van de leerlingen een kijkje in de bibliotheek tijdens de projectavond, dat georganiseerd was als afsluiting van de Kinderboekenweek.
Ongeveer 1000 boeken staan voortaan in een apart klaslokaal, dat is ingericht als een aantrekkelijke schoolbibliotheek. De Fontein is de vijfde school in Twenterand die in samenwerking met De Bibliotheek Twenterand kiest voor deze nieuwe educatieve aanpak van de schoolbibliotheek. Directeur Esther van der Schee van CBS de Fontein geeft aan: “Er was altijd al een heel goede samenwerking met de Bibliotheek Twenterand, maar op deze manier wordt die samenwerking nog verder verstevigd.

Introductie scheiding

 Samen met de bibliotheek werken we aan leesbevordering en taalontwikkeling. Een belangrijk doel is om het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis. Want kinderen die meer lezen, zijn beter in taal. En dat heeft een positieve invloed op alle vakken op school.”
Alle leerlingen lenen voortaan elke week boeken uit de collectie van de schoolbibliotheek, die ze in de klas lezen. De kinderen zijn tegelijkertijd ook lid van de Bibliotheek Twenterand en kunnen met hun pas in de vestiging Westerhaar boeken lenen voor thuis. Dagelijks wordt er door de leerlingen 15 minuten gelezen uit een boek dat ze zelf hebben mogen kiezen. Bij de kleuters wordt minimaal 15 minuten per dag voorgelezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier