Dat er een overdekt zwembad moet blijven is duidelijk

2
1532

logozwembad_640.jpgHet zwembaden-voorstel van het CDA, dat al enige tijd boven de markt hing, zal leidend zijn bij het maken van een Masterplan, waar een werkgroep uit de gemeenteraad zich over buigt en dat begin volgend jaar uitmondt in een definitief toekomstverhaal.

Zoals bekend bepleit het CDA het openhouden en renoveren van het overdekte zwembad De Stamper te Vriezenveen. Hetzelfde geldt voor het openluchtzwembad De Zandstuve in Vroomshoop. De Plump in Westerhaar en De Groene Jager kunnen dan worden geprivatiseerd/verzelfstandigd en daardoor mogelijk openblijven. Alles bij elkaar is de gemeente, aldus het CDA-voorstel,maximaal zes ton per jaar kwijt aan de exploitatie van de zwembaden.

Op deze wijze is het CDA de politieke en morele winnaar van het slepende debat over de zwembaden, dat de laatste tijd Twente-rand in de greep hield en eigenlijk al sinds de herindeling speelt. (deltafm)

 

Introductie scheiding

 

Door intensief te overleggen met andere partijen wist het CDA een brede meerderheid te krijgen, want ChristenUnie, PvdA, VVD, SGP en FB omarmden het. Ze benadrukten dinsdag dat ze allemaal van het CDA volop ruimte kregen voor het leggen van eigen accenten.

Dat zou niet het geval zijn bij het (tweede) voorstel van GBT, want deze partij zou – in de woorden van fractiechef Smelt van de ChristenUnie, uitgaan van het principe ‘Take it or leave it’.

Namens het CDA bracht fractieleider Kuilder het verhaal van zijn partij soeverein, ook al omdat hij zich als gezegd verzekerd wist van de steun van alle partijen minus GBT.

Kuilder sprak aan het eind van zijn betoog over een “zorgvuldige aanpak binnen duidelijke kaders”.

Overigens hield GBT het eigen standpunt (nieuwbouw van een overdekt bad op de locatie van De Plump in Westerhaar, het openhouden van De Zandstuve én De Groene Jager en sluiting van De Stamper in Vriezenveen) boven de markt. De partij zal het in de uitwerkingsgesprekken alsnog inbrengen.(deltafm)

2 REACTIES

  1. Dit heeft niets meer met bezuinigingen te maken maar met “hoe verlies ik de minste stemmen met de volgende verkiezingen”.
    Aangezien Vriezenveen en Vroomshoop de meeste inwoners hebben blijft hier de uiteraard het zwembad open!

    Gemeente Twenterand bedankt !!

  2. De gemeente lijkt vergeten te zijn dat het zwembad in Westerhaar destijds volledig is betaald door de inwoners van Westerhaar.
    We kennen het CDA inmiddels……….laat die C maar weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier