Dansen en Sjansen

0
784

Gratis dansfeest voor jong en oud

Op vrijdag 14 oktober 2011 van 19.00 tot 21.00 uur kunnen jong en oud gratis samen dansen in De Klaampe (Beeklaan 1 in Westerhaar) tijdens het dansfeest ‘Dansen en Sjansen, “jong en oud samen dansen”. Dit dansspektakel combineert jonge en oude dansvormen zoals Linedancing, Zumba, Stijldansen, Stoelendans of Volksdansen en Rock & Roll. Op deze manier leren senioren de huidige dansen en de jongeren de dansen van toen kennen.

Introductie scheiding

Dit evenement wordt georganiseerd door ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente in samenwerking met Stichting voor Welzijn en Zorgvragen Twenterand, Stichting Dansspektakel en Gemeente Twenterand. ‘Dansen en sjansen’ is in het kader van de landelijke campagne valpreventie: Mag ik deze dans van u?

Landelijke campagne
Elk jaar komen meer senioren op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis terecht na een val. Meer bewegen helpt valincidenten voorkomen en de gevolgen van een val te verminderen. Tweemaal op een dag 15 minuten lichte inspanning zorgt al voor een betere conditie en meer spierkracht. Uit onderzoek blijkt echter dat meer dan de helft van de senioren niet aan deze norm van gezond bewegen voldoet. Consument en Veiligheid en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) bundelen daarom hun krachten in de campagne ‘Mag ik deze dans van u?’ Olga Commandeur reist door het land om senioren ten dans te vragen en ze uit te nodigen voor een feest in de buurt. In oktober worden er in het hele land dansfeesten georganiseerd voor senioren.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de ledenservice van ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente: 0900-0678 (lokaal tarief).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier