Dammers Witte van Moort winnen cruciale wedstrijd

0
937

Het eerste team van damclub Witte van Moort had in de een-na-laatste ronde van de competitie een wedstrijd met grote belangen. Nadat in de eerste acht wedstrijden slechts twee punten werden vergaard was het alarmfase één in de wedstrijd tegen mede-laagvlieger CTD Arnhem. Beide teams kwamen in een sterke opstelling waarbij opviel dat Arnhem kopman Frerik Andriessen moest missen. Over het algemeen had Westerhaar licht ratingoverwicht in de paringen.

WvM begon furieus aan de wedstrijd met een tweetal snelle overwinningen. Als eerste was daar Yuen Wong die een vrij tempo mocht besteden van Joost Hooijberg. Wong wist er wel raad mee en combineerde winnend naar dam. Vervolgens wist ook Marino Barkel een winstpartij te boeken. In een drukpartij tegen Niek Smeitink vergaarde Barkel steeds meer voordeel. In een dunne stand kwam Smeitink er niet meer uit waardoor Westerhaar pardoes op een 4-0 voorsprong stond. Bert Aalberts speelde een wat abstracte partij tegen Rik Twilhaar die uiteindelijk zonder al te veel noemenswaardige momenten in remise eindigde. Ook remise was er voor Martijn de Leeuw die tegen de taaie Peter Kort kansen leek te hebben tegen diens binding, maar Kort verdedigde alert. In een fraaie partij wist Herman Hilberink vervolgens net niet de scalp van Hin Wong te veroveren. De opening was rustig maar opeens wist Hilberink zich met een fraai offerplan goede kansen te scheppen. Wong verloor een schijf maar verkreeg middels een ver opgerukte schijf compensatie. In de partij kwam Hilberink uiteindelijk niet tot de gehoopte winst.

Met 7-3 voor leek er weinig aan de hand, maar in de resterende vijf partijen waren het toch overwegend de Arnhemmers die winstkansen leken te hebben. Toch wisten de Westerhaarders hier schade te voorkomen. Zo had Thijs van den Broek vooral op het oog de wat mindere positie tegen Maarten Linssen, maar ook die laatste had wat zwaktes. In de partij wist Van den Broek via een afwikkeling verliesgevaar uit te bannen. Curieus was de partij van Jan van Dijk, die na een rustige opening opeens een Ghestem-doorstoot tegen kreeg. Van Dijk moest zich inlaten op een afwikkeling die Van de Weerdhof een sterke dam opleverde. Gelukkig liet Van de Weerdhof zijn dam afnemen waarna de resterende positie naar remise kabbelde. Gerbrand Hessing kampte al snel met tijdnood tegen Thijs Gerritsen en dat was niet zo’n goede match met zijn lastig te hanteren aanval. In de partij hield Hessing het hoofd koel en liet remise aantekenen.

Met 10-6 voor was er nog maar één punt nodig. Dat werd binnengehaald door Peter Hoopman, die in de opening wat nadeel opliep en zich lange tijd moest beperken tot verdedigen. Op het eind bleek de schade mee te vallen en werd remise overeengekomen. De slotpartij leverde een klein katertje op. Gil Salomé leek in een prachtige partij hard op weg de kroon op zijn werk te zetten en de eindstand een nog fraaier aanzien te geven. In een ogenschijnlijk makkelijk gewonnen eindspel liet hij zijn tegenstander Henk Grotenhuis ten Harkel nog glippen naar remise.

Eindstand 12-8. In de laatste wedstrijd neemt WvM het in een uitwedstrijd op tegen DES Lunteren. Bij een goed resultaat kunnen de Westerhaarders zich dan definitief veilig spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier