Dammers Witte van Moort veroveren koppositie ereklasse!

0
595

img-3012.jpgZaterdag 30 november won damvereniging Denk en zet/Witte van Moort met ruime cijfers van Geleen, wat een ietwat vertekend beeld opleverde. Goede standen van WvM werden gewonnen, maar even zulke standen van Cema Geleen niet.
Marino Barkel opende de score door een agressieve aanvalsoverwinning op Pierre Lacroix. Door zijn overwinning staat hij nu op een plus vijf score en staat daarmee gedeeld 1e op de Nationale topscorerslijst samen met Boomstra en Krajenbrink! De gelijkmaker van Geleen kwam op naam van Ibrahim, doordat tegenstander Hessing in een moeilijke stand het beste plan niet meer vond en combinatief werd overrompeld. Vervolgens won WvM zijn partijen wel, wat Geleen niet deed. Mol overklaste Sekongo, Virny deed hetzelfde met Koullen en Kalmakov won middels een prachtig gambiet van Schalley. De resterende partijen eindigden in moeizame remises voor WvM.
Twiest had het na een misrekening lastig tegen Linssen en ook Salomé, Remeijer, Hilberink en Aalberts moesten remise maken tegen respectievelijk Ndiaye, Slump, Van Gortel en Nitsch. Geen dezer partijen eindigden echter in een overwinning voor Geleen, waarna zij zich in de lange terugweg in een nederlaag konden berusten.
Koploper Apeldoorn verloor van Huissen en nr. 2 Hijken verloor van Volendam, waardoor Dez/WvM nu op een gedeelde eerste plaats staat, zij het op bordpunten tweede en met nog een heel zwaar programma. Over twee weken staat bijvoorbeeld eerst de uitwedstrijd tegen Huissen op het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier