Dammers Witte van Moort succesvol op NK Sneldammen!

0
1149

Traditiegetrouw werd afgelopen zaterdag 8 juni het Nederlands Kampioenschap Sneldammen gehouden in het denksportcentrum in Utrecht. Namens WvM waren er maar liefst negen spelers actief op deze herfstachtige zaterdag, verspreid over de drie senioren-categorieën.
In de C-categorie waren de spelers uitstekend op dreef. Het begon al uitstekend in de voorronde want zowel Bennie Hessing, Bertwin Letteboer en Mark Paters plaatsten zich met gemak voor de finaleronde. Aldaar bleken de Westerhaarse dammers een klasse apart. Paters pakte de ‘dubbel’ door na zijn triomf in het NK te Westerhaar ook dit NK te winnen. Hij hoefde in de zeven rondes slechts een puntje af te staan. Doorslaggevend was zijn overwinning op clubgenoot Letteboer, die met drie punten achterstand op de tweede plaats eindigde. Daar weer achter veroverde Hessing het brons. Een geheel Westerhaars podium, wat toch wel een unieke prestatie is.
Bij de B-categorie waren Alex Noppers en Jeffrey Steen actief. Noppers speelde een zeer sterke voorronde en eindigde met slechts een verliespuntje bovenaan. Steen kwam op zijn gemiddelde uit en moest vervolgens met de B-finale genoegen nemen. In de sterk bezette finale had Noppers lang uitzicht op een podiumplaats maar hij eindigde uiteindelijk op de ondankbare vierde stek. Steen revancheerde zich door de B-finale overtuigend op zijn naam te schrijven.
Tot slot waren er in de A-categorie vier WvM’ers actief. Namens Overijssel waren dat Gil Salome, Edwin Twiest en Bert Aalberts, terwijl Jan van Dijk namens Friesland meedeed. Van Dijk en Aalberts wisten zich naar de A-finale te dammen. Salome eindigde met zes punten in de B-groep terwijl Twiest na een nederlaag in de laatste ronde aan moest schuiven bij de C-finale. In de A-finale wist Van Dijk vervolgens knap een derde plaats binnen te slepen, terwijl Aalberts op de vijfde plek eindigde. Salome eindigde in de (overigens ook sterk bezette) B-groep op de vierde plaats terwijl Twiest de C-finale overtuigend wist te winnen.
Na afloop van het toernooi werd het Westerhaarse podium in de C-categorie warm onthaald bij het eigen clubhuis. Er waren hapjes geregeld en Paters, Letteboer en Hessing werden in het zonnetje gezet. Zo gaf voorzitter Niek Kloppenburg een toespraak waarin hij de drie dammers complimenteerde met hun prestatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier