Dammers Witte van Moort succesvol in Veendam

0
677

img-1381-2-kopie.jpgZaterdag 9 maart werd in Veendam het Kornelius de Vries toernooi verspeeld, genoemd naar de vermaarde dammer, die maar liefs ruim 40 keer clubkampioen van Damclub Veendam werd. Het toernooi had een aantal wereldtoppers als deelnemers en zelfs vijfvoudig wereldkampioen Alexander Georgiev. Er deden vier leden mee van damclub Witte van Moort en gespeeld werd in in de mooie accommodatie van het voetbalstadion van Veendam.
De opening van het toernooi werd verricht door een kleinzoon van de Vries en om half elf gingen 48 dammers van start. Via voorrondes door middel van acht ronden Zwitsersysteem werden de latere finalepoules bepaald, waarbij de eerste tien geëindigden in de eerste finale poule kwamen en de nummers 11 tot en met 20 in de tweede enzovoort. Verder werd er gespeeld met een speeltempo van vijf minuten plus vijf seconden per zet. Zowel Tomasz Miksa als Marino Barkel haalde de eerste finalegroep

Introductie scheiding

. Eddie Hilberink wist die net niet te bereiken en kwam in de tweede groep, terwijl Gerbrand Hessing de vijfde groep bereikte. Uiteindelijk werd meervoudig Nederlands kampioen en voormalig veelvoudig vicewereldkampioen Alexander Baljakin de toernooiwinnaar. Genoemd vijfvoudig wereldkampioen Georgiev werd tweede terwijl zijn grootmeester secondant Sjaibakov derde werd, nog juist voor Afrikaans kampioen Ndjofang. Marino Barkel, die vijfde werd, speelde een heel sterk toernooi en kon zich goed meten met de wereldtop. Hij won in de finale vier partijen, waaronder van de nummer vier Ndjofang. Barkel verloor slechts één partij van de nummer drie Sjaibakov. In de finalegroep eindigde Barkel zelfs als derde, maar door een punt minder in de voorrondes, waarvan de punten in de finale meetelden, werd hij uiteindelijk vijfde. Tomasz Miksa had ´s middags zijn vorm van de ochtend verloren en eindigde op een uiteindelijk toch nog verdienstelijke tiende plek aangezien zelfs meervoudig NK-kampioen Auke Scholma de finale niet haalde in het zwaar bezette toernooi. Eddie Hilberink eindigde in de tweede groep in de middenmoot terwijl Gerbrand Hessing aardig op zijn auto leek. Nadat hij ´s morgens als chauffeur had gediend van zijn ´Diesel´ kwam hij ´s middags pas op dreef. Hij won namelijk al zijn acht finale wedstrijden en werd daarmee overtuigend winnaar in zijn groep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier