DAMMERS WITTE VAN MOORT PAKKEN DERDE OVERWINNING OP RIJ

0
482

logo-WvM.jpgZaterdag 24 november stond de zesde ronde van de nationale competitie op het programma.
De Westerhaarders moesten dit keer op bezoek bij de dammers van Damclub De Oldehove uit Leeuwarden, die vorig seizoen promoveerden naar de hoogste klasse in de nationale damcompetitie. Voor de 5e keer dit seizoen was snelle dammer Marino Barkel als eerste uit. Deze keer speelde hij weer eens remise, nadat hij de vorige twee keer gewonnen had. Tegenstander Tjalling Goedemoed speelde niet al te scherp en kwam vanuit de opening direct al in een mindere positie terecht. Dat bleef de gehele partij zo, maar het evenwicht werd niet genoeg verbroken waardoor Goedemoed zich staande kon houden. Daarna verslikte Edwin Twiest zich tegen ´kamikaze Jan´, oftewel Jan van Dijk. Beide spelers namen heel veel risico.

Introductie scheiding

 Eerstens speelde Jan een zeer gedurfde en misschien wel niet verantwoorde omsingeling, maar daarna was het Twiest die zijn hand overspeelde. In een goede aanvalspositie nam hij teveel risico, waardoor Van Dijk middels enige combinatieve wendingen positioneel winnend voordeel naar zich toe trok. Edwin kon de stand niet meer redden en verloor, waardoor WVM met 3-1 op achterstand kwam.
Daarna was het Westerhaars kopman en Grootmeester Vadim Virny die de gelijkmaker aan mocht tekenen. Tegenstander De Vries werd positioneel overklast en daardoor boekte Virny zijn eerste overwinning dit seizoen. Vervolgen deelden Danny Slotboom en Jan Algra de punten. Na enkele jaren afwezigheid in de hoofdmacht van WVM, vanwege studie, werk en gezin, mochten de Westerhaarders zich weer eens verheugen met de versterkende inbreng van Danny. Echter Algra, bezig met een goed seizoen, gaf nauwelijks een krimp en hield Slotboom op remise. WVM kwam op voorsprong doordat Herman Hilberink via een verrassende meerslag wending won. Tegenstander Oege Dijkstra dacht een sterke positionele zet te spelen. Maar tot zijn onaangename verrassing was nou juist die inderdaad sterke positionele zet verhinderd door een combinatie. Daarna maakte Hilberink de partij koelbloedig en secuur af. Odin Mol vergrootte de voorsprong door Hendrik Veenstra alle hoeken van het dambord te laten zien. Middels fraaie combinatieve dreigingen werd de stand van Veensta tot een ruïne gebracht, waardoor de tussenstand op 8-4 in het voordeel van de dammers van WVM kwam. Klaas Hendrik Leijenaar leek de spanning nog enigszins weer terug in de wedstrijd te brengen door Tomasz Miksa in flitsende tijdnood te verslaan. Maar daarna deelden de Westerhaarders definitief de laatste drie genadeslagen uit. Eerst won Andrej Kalmakov van invaller De La Fonteyne, die lange tijd goed partij gaf. Daarna won Casper Remeijer, na een mooi gespeelde partij tegen de degelijke Erwin Heslinga, waarna tenslotte Gerbrand Hessing eveneens na een sterk gespeelde partij tegen Rene Wypkema de einduitslag op 14-6 voor Westerhaar bepaalde. Op zaterdag 8 december speelt WVM thuis tegen Damclub Fryslan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier