Dammers Witte van Moort onderuit tegen titelkandidaat Apeldoorn

0
636

team-1-kopie.jpgZaterdag 29 september 2012 stond de wedstrijd WvM tegen Apeldoorn op het programma van de tweede ronde van de Nationale competitie in de ereklasse.
Het werd eigenlijk nooit echt een wedstrijd omdat de Westerhaarders al vanaf het begin met de rug tegen de muur stonden. Uiteindelijk had alleen Edwin Twiest kunnen winnen van 5-voudig ex kampioen van Nederland Kees Thijssen, daar Thijssen ernstig blunderde. Twiest zag de winnende voortzetting helaas niet.

Evenals twee weken geleden opende Marino Barkel wederom de score met een snelle, maar hele spannende remise tegen een van de zeven Apeldoornse grootmeesters, Vipulis uit Letland. Barkel moest daarbij alle zeilen bij zetten, maar deed dat snel en zorgvuldig. Daarna volgden ook Gil Salomé en Andrej Kalmakov met vlotte remises tegen respectievelijk Messemaker en tienvoudig Wereldkampioen Alexei Tsjizjov.
Ook Herman Hilberink speelde een goede partij tegen grootmeester Van der Zee en zag zijn spel beloond met een gelijkwaardige remise. Daarna ging het mis, Gerbrand Hessing raakte de kluts kwijt tegen grootmeester Presman en eveneens gebeurde dat bij Tomasz Miksa tegen Cock van Leeuwen.
Beide spelers waren goed uit de opening gekomen, maar raakten al gaande de partij het spoor bijster

Introductie scheiding

Uiteindelijk hadden WvM kopman en topgrootmeester Vadim Wirny en Casper Remeijer het beste van het spel tegen respectievelijk Frerik Andriessen en Michiel Kloosterziel, maar het evenwicht werd daar niet verbroken. Vervolgens mocht Odin Mol ook nog opgelucht ademhalen met remise, nadat Hein Meijer flink de bankschroeven had aangedraaid. Als laatste vervolgens wist Kees Thijssen Edwin Twiest toch nog net in het eindspel te kloppen, waardoor Apeldoorn de wedstrijd met 13 tegen 7 won. Over twee weken (13 oktober) speelt Witte van Moort weer een thuiswedstrijd en zal het aantreden tegen voormalig landskampioen Volendam.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier