Dammers Witte van Moort halen flink uit tegen Culemborg

0
926

herman-hilberink.jpgZaterdag 1 oktober werd in de landelijke hoogste klasse van het dammen de tweede ronde verspeeld van de nationale clubcompetitie. De Westerhaarders moesten tegen het op papier hoger geclassificeerde Culemborgse dammers, die gemiddeld enkele tientallen ratingpunten meer hadden en onder andere 4 grootmeesters in hun team hebben.
Westerhaar ging er voor deze wedstrijd als ←←n man goed voor zitten en dat wierp zijn vruchten af. Marino Barkel was het die als eerste de Russische grootmeester Watutin onschadelijk maakte. In een betere positie stuurde Barkel in teambelang aan op remise.
Vervolgens kwam DEZ op voorsprong doordat Westerhaarse Grootmeester Vadim Wirny combinatief vanuit een goede positie wist te winnen van John van der Borst.
Yuen Wong en Tjeerd Harmsma deden niet veel voor elkaar onder met remise als gevolg.

Introductie scheiding

Gil Salom← wist met sterk centrum spel Pieter Steijlen tot nauwkeurig verdedigen te dwingen, maar deze deed dat dan ook zodat ook hier de vrede getekend werd. Gerbrand Hessing mocht het opnemen tegen de wit-Russische grootmeester Alexander Bulatov. Na een gedurfde partij-opzet kreeg Hessing wel een wat lastige stand, maar wist uiteindelijk een knappe gelijkwaardige remise te behalen waardoor er een 6-4 tussenstand op het bord prijkte in het voordeel van Witte van Moort. Daarna kwam de spanning weer in de wedstrijd doordat Jan van Dijk na een misrekening erg slecht uit de opening kwam. Tegenstander Udislau Valiuk speelde zijn voordeel voortreffelijk uit en gaf Van Dijk genadeloos het nakijken.
Vervolgens beslisten Odin Mol en Bert Aalberts de wedstrijd door de gebroeders Winkel te verslaan. Mol versloeg daarbij de oudste en minder sterke broer Bjorn Winkel met een slim uitgespeeld spelletje terwijl Bert Aalberts oud WVM-speler en voormalig Nederlands kampioen sneldammen, Sven Winkel, na een magistrale partij versloeg. Aalberts wist met veel zinvol geweld op Winkels lange vleugel te beuken, waardoor hij zich een winnende doorbraak naar dam wist te verschaffen. Edwin Twiest wist knap te remiseren tegen kopman van Culemborg en derde op het vorige EK, Pim Meurs. Lange tijd gaf Twiest geen krimp en leek hij zelfs ook maar geen greintje nadeel te krijgen. In het eindspel moest Twiest toch nog secuur spelen om een puntje veilig te stellen. Met een paar leuke finesses wist hij dan ook de veilige remisehaven te bereiken.
Als toegift wist Herman Hilberink na een ijzersterke en bloedstollende omsingelpartij te winnen van Boudewijn Derckx. Daarmee wist hij zich tevens heel goed te revancheren van zijn verliespartij in de vorige competitie ronde en bracht hij de einduitslag op 13-7.
Over 2 weken speelt DEZ-WvM thuis tegen nationaal kampioen Hijken, die onder andere 6-voudig WK Harm Wiersma en de voormalig meervoudig Nederlands-kampioenen Auke Scholma, Hans Jansen en Roel Boomstra in de gelederen hebben. Laatste zal in december een match om de wereldtitel spelen en hopelijk sinds Harm Wiersma in 1984 weer de eerste Nederlandse Wereldkampioen worden.
Kom gerust een kijkje wagen in het clubgebouw aan de Asterstraat in Westerhaar op 15 oktober. Vanaf 12:00 uur belooft het spannend en spectaculair te worden.

Op 8 oktober is er ook veel bekijks bij de damclub in Westerhaar, dan wordt de jaarlijkse Dijks Leijssen Advocaten en Rechtsanw¦lte damdag gehouden. Inmiddels hebben zich zo’n 20 dammers opgegeven voor het evenement, waar men traditioneel weer mooie vleesschotels kan winnen. Opgeven kan nog tot en met vrijdag7 oktober 21.00 uur via e-mail: degerwinm@hotmail.com of telefoon op donderdag en vrijdagavond vanaf 19.30 uur 0546-658143.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier