Dammers Witte van Moort geven goed vervolg op halve finales NK

0
690
hessing-ijzendoorn.jpgOp zaterdag 28 januari stonden ronde 3 en 4 op het programma van de halve finales NK. Marino Barkel gaf na zijn goede start een goed vervolg. Marino Barkel speelde in de ochtend tegen Erik ten Hagen en gaf zijn tegenstander geen kans weg en won overtuigend in het eindspel. In de middag speelde Barkel remise tegen streekgenoot Jeroen Goudt. Hoewel hij de gehele partij voordeel had, kreeg Barkel het niet voor elkaar om te winnen en moest berusten in remise. Door deze resultaten staat hij nu aan kop samen met Anton van Berkel.

Gerbrand Hessing had een zware ochtendronde, hij moest namelijk tegen de huidige juniorenwereldkampioen GMI Martijn van IJzendoorn. Na een rustige opening probeerde Hessing er iets van te maken, maar na een grote afwikkeling kwam Hessing onder druk te staan. Hier verdedigde Hessing goed en speelde een verdienstelijke remise. In de middag speelde Hessing tegen Waldo Aliar. Op papier een mogelijkheid, maar dat werd het niet. Hessing kwam de opening en middenspel goed door, maar na een misrekening kwam Hessing ineens slecht te staan. Uiteindelijk haalde Hessing nog een punt met een geniepige finesse.

Introductie scheiding

Yuen Wong had op papier de mindere tegenstanders van zijn poule en hoopte op goede resultaten, maar zal niet tevreden terugkijken. In de ochtend speelde Wong tegen Anton Kosior. Na een rustige opening kreeg Wong klein voordeel, maar dat was niet genoeg om te kunnen winnen. In de middag speelde Wong tegen Jan Pieter Drost. Ook hier had Wong klein voordeel, maar na een fout van de tegenstander kwam Wong winnend te staan. Wong zat echter in tijdnood en zag de winnende variant niet en moest berusten in een remise.
Hessing en Wong staan nu respectievelijk vijfde en vierde, maar met 3 rondes kan er nog van alles gebeuren. Over 2 weken staan ronde 5 en 6 op het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier