Dammers Witte van Moort aan kop in provinciale competitie

0
1070

Na drie ronden gespeeld te hebben in de provinciale damcompetitie van Overijssel, staat damclub Witte van Moort samen met de Hammerdammer uit Denk Ham bovenaan met 6 punten.

In de eerste ronde was Witte van Moort in Almelo vele malen sterker dan haar opponent, met 10-2 werden de Almelose dammers verslagen, winstpartijen waren er voor Roelof Schippers, Alex Noppers, Bennie Hessing en Gerbrand Hessing. In de 2e ronde speelde WvM thuis tegen Kijk Uit Balkbrug. Door omstandigheden kwamen beide teams met 5 spelers opdagen in plaats van de benodigde 6 spelers. Er werd wederom gezegevierd, dit maal met 9-3. Overwinningen waren er van Bennie Hessing, Koert Meuleman en Gerbrand Hessing. In de 3e ronde hadden de dammers van WvM het een stuk lastiger. Het Westerhaarse team reisde af naar Hancate voor een treffen met Eelen en Rhaan. Het werd een spannen de avond. Alex Nopppers won snel van Jan Bartels die zijn linker vleugel verwaarloosde. Ook Bennie Hessing zegevierde. Hij speelde tegen Bennie Hendriks, die toch zeker wel een puntje uit het vuur had kunnen slepen!

Introductie scheiding

 Door 2 nederlagen op rij van Roelof Schippers tegen Podt en Koert Meuleman tegen Hablous, was de stand weer gelijk. Bennie Lawant verzuimde te winnen van Willem Fokkert en tekende de vrede. Als laatste was het duel tussen Gerbrand Hessing en Jan Bargmann nog bezig. Bargmann gaf heel goed partij aan de op papier sterkere Hessing, maar ging in het eindspel nog in de fout. Hessing greep de mogelijkheid met beide handen aan en stelde zo de teamoverwinning veilig! De volgende ronde is op 17 november in Westerhaar, dan is damclub Rijssen de tegenstander.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier