Damclub Witte van Moort maakt gehakt van Roderland

0
823

dsc00279_800x600_800De Westerhaarse damclub dez/wvm speelde afgelopen zaterdag voor de eerste ronde van de KNDB-beker tegen Damclub Roderland uit Limburg. Wvm reisde met een sterk team af naar Huissen, waar jaarlijks het Nationale bekertoernooi plaatsvindt.

Marino Barkel opende de score voor de Westerhaarders. Barkel speelde tegen Hubert de Baetselier die goed tegenspel bood. Pas in het eindspel moest de Baetselier onder druk van de klok zich gewonnen geven. Edwin Twiest verdubbelde de score voor Wvm. Twiest plaatste in een half-open klassieke stelling van zijn tegenstander Brion Koullen een tijdelijk offer. Koullen die veel tijd had geïnvesteerd voor een verdedigingsplan, had geen passend antwoord. Twiest combineerde uiteindelijk naar de winst. Gerbrand Hessing speelde een sterke aanvalspartij tegen Mark Werrebrouck. Hessing kreeg gedurende de partij steeds meer terreinvoordeel en gaf dit niet meer uit handen. Zijn opponent spartelde in het eindspel nog wat tegen, maar dit mocht niet meer baten. De laatste partij ging tussen Dik de Voogd en de Belg Rudi Cleas. De Voogd had een zware kluif aan Cleas en leek niet verder te komen dan remise. Na de tijdnoodfase kreeg de Voogd toch nog een winnend eindspel op het bord en zette de score op 8-0 voor de dammers uit Westerhaar.

Op zaterdag 15 mei zal Marino Barkel in het eigen clublokaal een gooi doen naar het Wereldrecord kloksimultaan dammen. Barkel zal het op gaan nemen tegen 35 tegenstanders met een gemiddelde fmjd-rating van 1950. Barkel heeft evenals zijn tegenstanders twee uur bedenktijd voor de eerste 50 zetten en vervolgens één uur voor 25 zetten. De grote uitdaging voor Barkel is dat hij 35 partijen tegelijk speelt en dus eigenlijk maar een kleine drie en een halve minuut bedenktijd heeft per partij voor de eerste 50 zetten. Barkel dient een score te behalen van minimaal 70% om zich zaterdag de nieuwe Wereldrecordhouder te mogen noemen. Het evenement zal omstreeks 11:45 worden geopend door burgemeester Kobes uit Vriezenveen. Belangstellenden zijn van harte welkom in het clubhuis aan de Asterstraat 28 te Westerhaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier