Damclub Witte van Moort handhaaft zich in de top

0
539

logo-WvM.jpgNa een gelijkspel tegen topper Volendam en winst op debutant CTD Arnhem wist Denk en Zet/Witte van Moort de derde ronde ook te winnen en weet zich zo te handhaven in de top van het klassement dat geleid wordt door Hijken Dtc met zes punten. De damclub uit Westerhaar heeft slechts een punt minder.
Ditmaal moesten de Westerhaarders aantreden tegen de al jaren op zeer goede koers zijnde damclub SNA uit Heerhugowaard, dat o.a. onder inspirerende leiding van voorzitter Maarten van Leenen van een bloeiende jeugd opleiding kan genieten.
In Heerhugowaard werd het dan ook adembenemend spannend tegen deze nog hele jonge ploeg aangevuld met damgenie en drievoudig ex-wereldkampioen Alexander Schwarzman.

Introductie scheiding

 Voordat het echter spannend werd, werden er eerst twee vreedzame remises gedeeld door Remeijer en Altchoul tegen respectievelijk Mooser en Spaans. Spaans benauwd kreeg kopman Virny het echter tegen Schwarzman. Met een wederzijdse doorbraak waar Schwarzman een schijf meer had wist Virny, met nog weinig tijd op de klok, toch nog koelbloedig de sterkste zetten te vinden, met remise als resultaat. Vervolgens was het Kalmakov die Witte van Moort op een voorsprong zette. Tegenstander Jan Groeneweg was een paar maten te klein en werd volledig overspeeld door de Russische Grootmeester. Herman Hilberink speelde een sterke partij tegen de op een na sterkste man van SNA, Steven Wijker. Na een spannende strijd mocht Wijker niet klagen over een punt. Hetzelfde gold aan Westerhaarse kant voor Bert Aalberts die tegen Mensinga nog juist met de schrik vrij kwam. Ook Edwin Twiest had eerst ietwat moeite met Verhagen, maar in het late middenspel wist hij toch nog het voordeel naar zich toe te trekken om er nog een voordelige remise uit te halen. Marino Barkel moest heel diep gaan in zijn partij tegen Raymond Koopmanschap, ook omdat WvM nog een overwinning heel erg nodig leek te hebben gezien de standen op de borden. In een klassieke partij gebruikte hij voor zijn doen zeeën van tijd om in zijn goede stand het juiste plan van aanpak te vinden. Die vond hij dan ook, waardoor Koopmanschap helemaal vast liep en moest capituleren. 8-10 in het voordeel van Westerhaar, dat dus voor de team overwinning nog een punt nodig had. Met de posities van de nog achter de borden verkerende Gerbrand Hessing en Odin Mol aan Westerhaarse zijde leek dat nog een hele klus te worden. Mol wist zich in een aanvankelijk moeizame positie staande te houden tegen Mike Koopmanschap. Na wat mindere zetten van Koopmanschap kwam Mol zelfs nog dicht bij de winst, maar net niet dicht genoeg. Gelukkig voor team- captain Gerbrand Hessing was dus het noodzakelijke elfde en winnende punt al gehaald, gezien er dat voor hem niet meer in zat. Na een goede opening en met een goede stand wist Hessing het goede plan niet te vinden waarna tegenstander Ivo de Jong vlijmscherp counterde. Over twee weken (2 november) mag dez- WvM proberen in eigen huis haar top klassering te handhaven tegen promovendus Damlust uit Gouda.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier