Damclub dankt trotse partner Witte van Moort

0
821

Op 24 september 1910 wordt in het Zeeuwse dorp St. Annaland de latere oprichter van het familiebedrijf geboren: Witte van Moort.  Nog voor zijn tiende levensjaar start hij zijn eerste bedrijfje in het schuurtje van zijn opa. In 1948 schrijft Witte van Moort zijn eenmanszaak (kinderfietsfabricage) in bij de het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Een hecht familiebedrijf is geboren. Inmiddels een toonaangevend bedrijf in de regio.

Zoons Adri en Henk vormen in 1970 de directie. In 1994 komt de derde generatie, Wido, in de zaak. Onder zijn leiding specialiseert Witte van Moort zich steeds verder op het gebied van grote en complexe dieptrekproducten en lassamenstellingen. Tegenwoordig is het bedrijf gespecialiseerd in ontwerp en productie van hoogwaardig plaatwerk.

Een goede reden voor bestuursleden van de Damclub Witte van Moort, in persoon van Gil Salomé en Frank Schippers, om een bezoek te brengen en de reeds uitstekende band aan te halen en de relatie verder te versterken. Onder het genot van een kop koffie wordt ontspannen gepraat met Wido en Adri over de ontwikkelingen van zowel de damclub als het bedrijf. Als kers op de taart kregen beide heren een rondleiding door het prachtige bedrijf.

Al jarenlang kan de damclub haar maatschappelijke en verbindende nut uitoefenen mede dankzij het partnerschap met hoofdsponsor Witte van Moort.  Naast het gezellige en verbindende karakter van het ontspannen schuiven, biedt denksport ook geweldige mogelijkheden voor de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden en voorkomt het tot op zekere hoogte hersenaandoeningen. Niet zonder reden dus dat de denksport ook actief gestimuleerd wordt door overheidsinstanties.  

Een mooi cadeau, in de vorm van een fotocollage van memorabele momenten, werd overhandigd aan Wido en Adri, waarbij ook een stuk historie werd gedeeld. Een mooie gemeenschappelijkheid is dat er inmiddels ook diverse generaties ontspannen, soms zelfs drie, aan het schuiven zijn bij de club in Westerhaar die al decennialang op ereklasse niveau acteert. Met trots werd ook gesproken over de schooldamtoernooien die weer in ere zijn hersteld.  Een mooie bevestiging van de verbindende rol van de vereniging in de samenleving. De damclub kijkt uit naar nog vele mooie momenten samen.

Foto: directeur Wido van Moort en voorzitter van de damclub Witte van Moort: Gil Salomé

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier