Dag van de Mantelzorg

0
626

Mantelzorgers zijn onmisbaar en worden daarom op dinsdag 10 november in het zonnetje gezet. Alle mantelzorgers uit de gemeente Twenterand zijn welkom om zich op te geven voor een workshop en/of de filmavond. Deelname is gratis.

Jaarlijks wordt er in november, op de Dag van de Mantelzorg, aandacht geschonken aan mantelzorgers. Elk jaar staat er op deze dag een thema centraal. Dit jaar is dat ‘laat je zien’. Het Steunpunt Mantelzorg Twenterand organiseert deze activiteiten deze dag.

Introductie scheiding

 Middagprogramma: workshops in De Klaampe

Mantelzorgers kunnen ’s middags kiezen uit één van de volgende vier workshops:

Workshop 1 Luxe hapjes maken.
Workshop 2 Gezichtsverzorging (incl. maskertje).
Workshop 3 Bloemstukje maken (svp eigen schilmesje en draadtang meebrengen).

Waar: Kulturhus De Klaampe, Beeklaan 1 te Westerhaar.
Wanneer: Dinsdag 10 november 2015 van 13.30 tot 16.00 uur.
Om 13.30 uur inloop met koffie/thee en appelgebak.

Workshop 4 Bezoek brengen aan Kalkwijck Distillers. U wordt om 14.00 uur verwacht aan de Tonnendijk 176 te Vroomshoop. De middag duurt tot 15.30 uur.

Avondprogramma: filmavond in Het Punt
Tijdens het avondprogramma wordt er gezamenlijk een film (The hundred foot journey) gekeken onder het genot van een hapje en een drankje.

Waar: Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 4 te Vroomshoop.
Wanneer: Dinsdag 10 november 2015 van 19.00 tot 22.00 uur.

Aanmelden verplicht
Opgeven is verplicht voor het middag- en avondprogramma en kan tot en met 5 november door te bellen tijdens kantooruren met 0548-638830 of te mailen naar hboorsma@vrijwilligethuiszorg.nl.

Mantelzorg
Mantelzorgers zijn personen die onbetaald en langdurig zorg geven aan een bekende uit de eigen omgeving. De zorg kan zijn voor bijvoorbeeld iemand met een beperking, chronische of levensbedreigende ziekte, dementie, GGZ problematiek of mensen in de palliatief terminale fase.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier