Dag van de Mantelzorg 2008

0
688

Zorgen voor een ander is TOPsport!
Op 10 november 2008 vindt voor de tiende keer de Dag van de Mantelzorg plaats.
Op meer dan 220 plaatsen in het land worden rondom deze dag tal van aktiviteiten georganiseerd om mensen die langdurig zorgen voor iemand uit hun naaste omgeving in het zonnetje te zetten. Bovendien wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor de positieverbetering van deze mantelzorgers.
Het thema van de Dag van de Mantelzorg is in 2008 ‘Zorgen voor een ander is TOPsport!`.

In Nederland vervullen 1.5 miljoen mensen mantelzorg. Dit is de zorg die verleend wordt aan een naaste (partner, kind, ouder of ander familielid). Mantelzorgers doen dit vaak naast andere taken. Zoals de zorg voor het eigen gezin, een betaalde baan of een opleiding.
Mantelzorg is belangrijk en maakt het mogelijk dat veel mensen en kinderen met een chronische ziekte, handicap op beperking toch gewoon thuis kunnen wonen en deel kunnen nemen aan het maatschappelijk leven. Mantelzorgers moeten de zorg die zij verlenen soms even aan de kant kunnen zetten om wat tijd en rust voor zichzelf te hebben.
Er wordt bij politici, beleidsmakers en zorginstellingen gevraagd om in hun beleid meer aandacht te besteden aan mantelzorgers. Maar ook wordt aan de mensen om de mantelzorger heen (familie, buren, vrienden, clubs) gevraagd om wat meer aandacht te hebben voor mantelzorgers.

Mantelzorgers zijn een onmiskenbare en onmisbare factor in de zorg in Nederland; ook in de gemeente Twenterand.
Het Steunpunt Informele Zorg Twenterand wil aandacht besteden aan de Dag van de Mantelzorg op maandag 10 november. Ze nodigt mantelzorgers woonachtig in de gemeente Twenterand uit voor de Dag van de Mantelzorg. Een gezellige lunch bij Restaurant Harwig in Den Ham. Ook wordt een verhalenbingo gespeeld; er zijn leuke prijsjes te winnen.

Gezellige lunch
Datum: 10 november 2008
Locatie: Restaurant Harwig
Tijd: 12.00 uur – 14.00 uur
Programma: gezellige lunch met een verhalenbingo (met prijsjes)
Kosten: gratis

Mantelzorgers kunnen zich opgeven, maar kunnen ook opgegeven worden. Mocht u een mantelzorger kennen die langdurig zorgt voor een zieke of naaste met een beperking, dan kunt u hen verrassen met een gezellige lunch.
Mantelzorgers mogen één introducé meenemen, bijvoorbeeld degene waar men voor zorgt, een ander familielid of een vriend.
Alleen via opgave kan deze lunch bezocht worden.
Opgave vòòr 3 november via Vrijwillige Thuiszorg: 0548-638830.
Mailadres: agrootobbink@vrijwilligethuiszorg.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier