Dag van de leerplicht

0
648

logo_gemeente_twenterand
Gemeente Twenterand brengt Dag van de Leerplicht onder de aandacht

Op donderdag 10 april 2008 vindt de Dag van de Leerplicht plaats. Op deze dag organiseren gemeenten diverse activiteiten om de leerplicht extra onder de aandacht te brengen van leerlingen, ouders en scholen. Ook de gemeente Twenterand doet actief mee aan de Dag van de Leerplicht. Wethouder Binnenmars bezoekt op deze dag acht scholen om de Dag van De Leerplicht onder de aandacht te brengen. ‘Leren is geen plicht , maar een recht! En zo moeten kinderen dat ook ervaren`, aldus wethouder Binnenmars.

De gemeente Twenterand vindt handhaving van de leerplicht erg belangrijk en doet daarom op 10 april aanstaande actief mee aan de Dag van de Leerplicht. De gemeente Twenterand heeft een prachtige folder gemaakt betreffende de regels van de leerplichtwet met als titel ” Wat houdt leerplicht in” ?
Deze folder wordt aan alle leerplichtige leerlingen van de gemeente Twenterand beschikbaar gesteld en heeft het keurmerk “gewone taal” gekregen. Het keurmerk Gewone Taal wordt toegekend aan informatieve teksten die voldoen aan de criteria van Stichting Makkelijk Lezen. Het keurmerk Gewone Taal betekent dat de folder of brochure goed leesbaar is voor iedereen met leesproblemen.

Om de Dag van de Leerplicht niet ongemerkt voorbij te laten gaan bezoekt Wethouder Binnenmars samen met de leerplichtambtenaar donderdag 10 april aanstaande acht scholen in de gemeente Twenterand om onder andere deze folder(s) persoonlijk te overhandigen.

Achtergrondinformatie
De handhaving van de leerplicht speelt een belangrijke rol bij het terugdringen van spijbelen en voortijdig schoolverlaten. Daarmee kan het ook bijdragen aan het terugdringen van crimineel gedrag bij jongeren. De aandacht voor leerplicht of de handhaving ervan is niet altijd even groot. Om het belang van de leerplichthandhaving onder de aandacht te brengen van gemeentebesturen, politie, scholen, leerplichtige jongeren en hun ouders is donderdag 10 april 2008 gekozen als landelijke Dag van de Leerplicht. Dit is een overkoepelende naam voor alle activiteiten die te maken hebben met leerplicht en de handhaving ervan, die in het hele land zullen plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier