Couzijn Bos (CDA) treedt terug als lid gemeenteraad Twenterand en Regioraad Twente.

0
1041

couzijnbos-kopie.jpgCDA-raadslid Couzijn Bos heeft per brief aan Burgemeester C.L.Visser, als voorzitter van de gemeenteraad en het raadspresidium, aangegeven zijn lidmaatschap van de gemeenteraad per 10 september te willen beëindigen. Dit betekent tegelijkertijd ook een afronding van zijn werkzaamheden als lid van de visitatiecommissie en van de Regioraad Twente. Couzijn Bos geeft aan de raadswerkzaamheden niet langer te kunnen combineren met zijn gezin, het afstuderen van zijn MBA studie aan Nyenrode en zijn werk als Global Salesmanager bij Nutreco/ Sloten Young Animal Feed. Gedurende de komende maanden zal hij zijn werkzaamheden overdragen aan zijn opvolgers binnen het CDA en de Regioraad Twente.

Introductie scheiding

Couzijn Bos werd in 2006 met voorkeurstemmen gekozen als gemeenteraadslid voor het CDA. Hij is nu woordvoerder voor het CDA in Samenlevingszaken/ Armoedebeleid, Sociaal economische zaken, Onderwijs en WMO. In de 1e raadsperiode was hij bestuurslid namens de gemeente Twenterand bij SOWECO, sociale werkvoorziening en voorzitter tijdens raadsdebatten.
In 2009/2010 was Couzijn Bos lijsttrekker voor CDA Twenterand bij de Gemeenteraads-verkiezingen 2010 en CDA-fractievoorzitter. Vanaf begin 2012 werd hij lid van de Regioraad Twente, namens de gemeente Twenterand, en lid van de visitatiecommissie Leefomgeving, Mobiliteit, Recreatie en Arbeidsmarkt.
In CDA-verband was hij kandidaat-lijstduwer voor de Tweede Kamer verkiezingen in 2006 en secretaris van de CDA Bestuurdersvereniging Overijssel.
Binnen het CDA blijft hij actief als trainer van het CDA Steenkamp Instituut en de Fractiebegeleidingsgroep Landbouw en Plattelandsnetwerk o.l.v. CDA Tweede Kamer-lid Jaco Geurts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier