Controle alcoholverstrekking aan minderjarigen met mystery guests

0
578

Per 1 januari 2014 is het verboden om aan jongeren onder de 18 jaar alcohol te verkopen. Voor jongeren is alcohol namelijk extra schadelijk. Om duidelijk te krijgen of minderjarigen in de gemeente Twenterand alcohol kunnen kopen, wordt in 2015 in opdracht van de gemeente Twenterand een controle uitgevoerd met mystery guests.

Tijdens de controle zijn jongeren onder de 18 jaar de mystery guests. Deze jongeren proberen in 25 (para)commerciële horecagelegenheden in Twenterand alcohol te kopen. Het gaat hier om onder andere cafés, cafetaria’s, supermarkten, slijterijen en sportverenigingen.

De uitkomsten worden gebruikt om ondernemers en verenigingen in de gemeente Twenterand aan te spreken op verkoop aan minderjarigen zodat alcoholgebruik onder jongeren wordt tegengegaan.
Daarnaast worden de uitkomsten van de controle gebruikt voor het bepalen van ‘hotspots’ in de gemeente Twenterand voor handhaving. Hotspots zijn locaties waar in de toekomst vaker wordt gecontroleerd. Wanneer blijkt dat er in deze horecagelegenheden alcohol geschonken wordt aan minderjarigen, kan een boete van minimaal €1.360,- opgelegd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier