Conclusie VVD Twenterand over begroting 2015: Broddelwerk !

0
598

De VVD wijst de programmabegroting 2015 af doordat het college dekkingsvoorstellen doet die op onderdelen niet juist zijn en op andere onderdelen maatschappelijk ongewenst en zelfs ongepast zijn. De hoorzitting liet aan duidelijkheid helaas niets te wensen over. Te veel, te laat en zelfs onfatsoenlijk, was te horen bij alle insprekers en ook in de schriftelijke reacties was dit het thema. De VVD onderschrijft dit volledig en is het o.a. niet eens met het voorstel alle subsidies en donaties met 10% te verlagen en de 19% verhoging van de sporttarieven is wat ons betreft ook een horde te ver en zeker te hoog. De VVD doet in haar algemene beschouwing dekkingsvoorstellen om dit ook mogelijk te maken. Ook de communicatie hierover is niet juist verlopen en de (wettelijke) termijnen van aanzegging zijn niet nageleefd.

Voor wat de onjuiste dekkingsvoorstellen betreft, is de VVD heel duidelijk: College, ga je huiswerk overdoen!

Introductie scheiding

 

Fractievoorzitter Walraven: “Dit is een begroting waar niet lang over nagedacht kan zijn en daarmee doet men alle inwoners van Twenterand te kort. De risico’s dat de voorstellen niet het gewenste effect hebben zijn te groot en in plaats van keuzes te maken hanteert men weer de kaasschaaf. Er valt echter niets meer te schaven. Ik ben teleurgesteld dat dit college met begroting naar buiten durft te komen, die feitelijk niet dekkend is. Dat is helaas veelzeggend.”

De eerste termijn van de VVD Twenterand is vanaf maandagmorgen 10.00 uur in zijn geheel o.a. te lezen via www.vvd-twenterand.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier