Compostdag zaterdag 22 maart: het begint met afval scheiden

0
661

twenterand.jpgDe gemeente Twenterand en de afvalbedrijven ROVA en Twence nodigen u uit gratis twee zakken of 1 m3 compost op te halen tijdens de landelijke compostdag op zaterdag 22 maart aanstaande. Met deze actie worden de inwoners bedankt voor hun inspanning om het gft-afval goed te scheiden! Want alleen dan kan het worden gerecycled tot duurzame producten zoals groen gas en compost.

Wanneer en waar?
De compostdag vindt plaats op zaterdag 22 maart aanstaande. Van 10.00 tot 14.00 uur bent u welkom op de gemeentewerf aan de Aziëlaan 16 in Vroomshoop om daar gratis twee zakken of 1 m3 compost op te halen. Als u de compost met een aanhanger ophaalt, dan raden wij u aan om een schop mee te nemen zodat u zelf de compost kunt opscheppen.

Introductie scheiding

 De aanhanger moet voor het vervoer afgedekt worden. U moet zich op de locatie wel kunnen identificeren als inwoner van de gemeente. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038 427 37 77) of e-mailadres klantenservice@rova.nl. Op www.rova.nl/compost staat alle informatie over de actie vermeld.

 

Het begint met afval scheiden!
Vroeger was afval een ongewenst eindproduct, terwijl het tegenwoordig een waardevolle grondstof is. Van de meeste afvalstromen kunnen we namelijk nieuwe spullen maken. Van glas, oud papier en plastic verpakkingen maken we bijvoorbeeld nieuw glas, nieuw papier en allerlei plastic producten. Ook GFT-afval kunnen we recyclen tot nieuwe duurzame producten. Maar wàt we ook maken van uw afval, het kan alleen worden gerecycled als u thuis uw afval scheidt; 100% gescheiden = 100% gerecycled

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier