Compostactie in Twenterand succesvol verlopen

0
680

Afgelopen week werd de jaarlijkse compostactie weer gehouden. Alle inwoners van de gemeente Twenterand konden dus weer gratis compost ophalen. De compostactie was weer een groot succes. Van de grote bult compost die klaar lag voor de inwoners is weinig overgebleven. Er is in totaal zo’n 125 ton losse compost en 1250 zakken uitgedeeld.

Vele inwoners kwamen met bijvoorbeeld een aanhangwagen, kruiwagens of een plastic zak om de compost in mee te nemen. Om de compostactie vlot te laten verlopen werden de aanhangwagens geladen met behulp van een kraan. Gezien het grote aantal belangstellenden was dit geen overbodige luxe.

Introductie scheiding

Vermindering afvalprobleem
De compost wordt de inwoners geschonken als dank voor hun inspanningen om de afvalscheiding een succes te maken. Door de gescheiden inzameling van afval wordt een bijdrage geleverd aan de vermindering van het afvalprobleem in ons land. In de eerste plaats doordat er minder afval gestort of verbrand hoeft te worden. In de tweede plaats omdat het afval wordt omgezet in een hoogwaardig eindproduct.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier