Communicatie rondom afsluiting wegen moet beter.

0
1252

afsluiting-bouwmeesterstraat-kopie.jpgDe CDA fractie heeft dinsdag 15 maart in de raadsvergadering bij het agendapunt vragenhalfuurtje haar verontwaardiging uitgesproken over het slechte communiceren van de gemeente naar haar inwoners toe. Dit met betrekking op het afsluiten van de Bouwmeesterstraat voor de duur van ruim 7 weken (14 maart t/m 5 mei 2016). Daaropvolgend heeft men vragen gesteld aan de verantwoordelijk wethouder Engberts die hij direct beantwoorde.

“Helaas hebben wij moeten constateren dat de afsluiting van deze belangrijke verbindingsweg tussen Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk niet is medegedeeld aan al onze inwoners. Het was niet te lezen in het gemeentecontact van week 10 en op de gemeentelijke website. Aangezien dit gedeelte van de weg onderdeel uitmaakt van een gebiedsontsluitingsweg heeft afsluiting een grote impact. Volgens afspraak zouden belangenorganisaties zoals het Detailhandels Platform Twenterand ingelicht worden bij afsluiting van dit type wegen.

Introductie scheiding

Dit is niet gebeurt, daardoor hebben b.v. ondernemers vereniging Algemeen Zakelijk Belang (A.Z.B.) en de Vriezenveense Ondernemersvereniging (VOV) haar leden niet op de hoogte kunnen stellen. Met als resultaat dat toeleveranciers, personeel en klanten niet tijdig op de hoogte waren. Maar ook het reguliere auto- en fietsverkeer waren niet op de hoogte van deze afsluiting. Dit is zuur omdat dit in de zomer van 2014 ook het geval was. Tijdens de afsluiting van dezelfde weg, wegens het vervangen van een brug. Dat er wegwerkzaamheden moeten gebeuren is noodzakelijk, maar dat er ook goed en vroegtijdig informatie voor handen moet zijn voor al onze inwoners en bedrijven is van essentieel belang.”
Aldus raadslid Jeroen Klinkhamer.

 

Het CDA vroeg de wethouder te kijken naar de mogelijkheid om de afsluiting zo kort mogelijk te laten duren. Om de overlast zoveel mogelijke te beperken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier