Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten bezoekt Vriezenveen en Westerhaar

0
1068

Commissaris van de Koningin mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten brengt op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders, op donderdag 24 maart a.s. een bezoek aan de gemeente Twenterand. Zij heeft o.a. een ontmoeting met enkele moeders uit de Veenstreek. Mevrouw Bijleveld-Schouten heeft zich gedurende haar bestuurlijke carrière altijd sterk gemaakt voor de positie van vrouwen in de samenleving.

Sinds haar beëdiging als commissaris van de Koningin in Overijssel op 2 januari jl., is het bezoek aan Twenterand het tweede ambtsbezoek dat mevrouw Bijleveld-Schouten aflegt. Provinciehoofdstad Zwolle werd op 14 maart jl. bezocht. Burgemeester Visser van de gemeente Twenterand is trots dat ze zo snel een bezoek aan Twenterand brengt: “Het is een goeie gelegenheid voor een eerste kennismaking met onze gemeente en ik ben blij dat ze de uitnodiging direct heeft aanvaard.”

Ontmoeting
Om 15.00 uur wordt de commissaris van de Koningin verwacht in het gemeentehuis in Vriezenveen. In het eerste uur van haar bezoek bespreekt zij met het college een aantal ontwikkelingen waar de gemeente voor staat. Samenwerking tussen gemeente en provincie, de toekomst van de gemeente en een aantal grote projecten komen in dat gesprek aan de orde. Vervolgens gaan de commissaris en de collegeleden naar Westerhaar-Vriezenveensewijk. Daar hebben de commissaris, burgemeester Visser en wethouder Binnenmars een gesprek met een aantal moeders uit de Veenstreek, o.l.v. mevrouw Bia Sarton.

Om 17.30 uur wordt het gezelschap verwacht bij verenigingsgebouw Odeon van de Vriezenveense Harmonie. Daar vindt een ontmoeting plaats met raadsleden uit de gemeente Twenterand. Tot slot van het bezoek geeft de Vriezenveense Harmonie, die landelijk op een zeer hoog niveau speelt, een miniconcert, waarna de commissaris om ± 19.00 uur weer vertrekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier