Combinatie CDA, CU en SGP nieuwe coalitie Twenterand

2
814

In de afgelopen dagen is een intensieve verkenning in de Twenterandse politiek uitgevoerd door de fracties van het CDA, de CU en de SGP. Na de informatieronde zagen deze partijen zich genoodzaakt het voortouw te nemen. Tijdens de eerste dagen van de formatiefase hebben de onderhandelaars het werk van de informateur deels over moeten doen. Tijdens deze fase zijn de onderhandelaars in gesprek gegaan met de fracties van GBT, D66, PvdA en VVD. De gevoerde gesprekken waren constructief. De vervolgverkenning heeft vervolgens voldoende inzicht opgeleverd over mogelijkheden voor de verbreding van de coalitie. (bron CDA Twenterand)

Introductie scheiding

Allereerst gaf D66 aan geïnteresseerd te zijn in samenwerking maar niet plaats te willen nemen in de coalitie. Zij blijven de gesprekken volgen. Nadat het GBT de gesprekken met de combinatie CDA, CU en SGP medio deze week staakte, bleven de fracties van de PvdA en de VVD over. Dat heeft woensdagavond tijdens een laatste overleg geleid tot keuzes. De fracties van het CDA, de CU en de SGP zijn daarbij gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de VVD en de PvdA de lat te hoog hebben gelegd. De fractie van het CDA, de CU en de SGP konden aan de randvoorwaarden die gesteld werden niet tegemoet komen. Belangrijkste reden daarvoor is de verkiezingsuitslag. De VVD en de PvdA hebben fors ingeleverd tijdens verkiezingen, maar dat is door hen niet vertaald in de actuele politieke realiteit. De onderhandelaars van het CDA, de CU en de SGP gaan in de komende dagen verder met het samenstellen van een bestuursakkoord. De resultaten daarvan en de samenstelling van het nieuwe college wordt volgende week verwacht. (bron CDA Twenterand)

2 REACTIES

  1. Missie geslaagd, 4 wethouders op het plusch en de burgers maar weer dokken voor een Vriezenveens zwembad van 9 1/2 ton of sloop van de Zandstuve.

  2. De drie C’s hebben het mooi voor elkaar gebokst. Kerkdijk roeptoeterde al voor de verkiezingen een Christelijke coalitie na te streven, en zie het is hem gelukt.

    De wens van de kiezers is simpelweg gepasseerd, en dan vinden ze het vreemd dat de opkomst al jaren aan het dalen is.

    Ik heb totaal geen vertrouwen in deze coalitie, alles zal weer op Vjenne georiënteerd zijn. Terug in de tijd, de Bible belt van Twente. Zal niet lang duren voordat de Cafetaria’s op zondag dicht moeten. Weg kansen voor de middenstand om op zondagen hun deuren open te zetten zoals veel andere gemeentes inmiddels al wel doen..

    Maar bovenal, kiezers bedrog. Ik voel me flink bedrogen want dit is niet wat de kiezers hebben gewild.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier