Collegevoorstel: afzien van gratis zwemabonnement 2009

0
624

logo_gemeente_twenterand_182In opdracht van de gemeenteraad heeft het college van de gemeente Twenterand onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor een eventuele gratis zwemabonnement en/of een sportreductiekaart in 2009. Het college wil afzien van een gratis zwemabonnement en geen korting op de contributie van een basissportvereniging. Vanwege de aanstaande bezuinigingsmaatregelen vindt het college het niet verstandig om in 2009 een extra gemeentelijke bijdrage van € 200.000 te investeren in sportstimulering in de gemeente Twenterand. Bovendien vindt het college dat al een behoorlijk aantal sport- en bewegingsactiviteiten in onze gemeente plaatsvindt.

Het uitgeven van gratis zwemabonnementen voor de jeugd van de gemeente Twenterand zou voor het jaar 2009 voor herhaling vatbaar zijn. Dat bleek uit de evaluatie van de zwemabonnementen voor de jeugd in de zomer van 2008. De gemeenteraad heeft het college opdracht gegeven dit onderwerp breder te benaderen en een voorstel te maken dat ingaat op een eventueel gratis zwemabonnement en/of een sportreductiekaart in 2009. Naast het genoemde collegestandpunt over dit onderwerp, zijn er nog twee varianten. Variant 2: een gratis zwemabonnement of variant 3: een gratis zwemabonnement of korting op de contributie van een basissportvereniging.

Variant 1: afzien van een gratis zwemabonnement en geen korting op de contributie van een basissportvereniging
Gezien de aanstaande bezuinigingsmaatregelen vindt het college het niet verstandig om in 2009 een extra gemeentelijke bijdrage van € 200.000 te investeren in sportstimulering in de gemeente Twenterand.
Bovendien heeft het college de notitie Sport en Bewegen opgesteld waaruit blijkt dat al een behoorlijk aantal sport- en bewegingsactiviteiten in onze gemeente plaatsvindt. Dit houdt in dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand wil afzien van een gratis zwemabonnement tijdens de zomer 2009 of een korting op de contributie 2009 van basissportverenigingen.

Variant 2: gratis zwemabonnement
De sportkortingspas wordt ingezet voor een eenmalig gratis zwemabonnement tijdens de zomermaanden 2009 in de volgende zwembaden: De Groene Jager (Den Ham), De Stamper (Vriezenveen), De Zandstuve (Vroomshoop) en De Plump (Westerhaar-Vriezenveensewijk).

Variant 3: gratis zwemabonnement of korting op de contributie van een basissportvereniging
Er kan gekozen worden voor een gratis zwemabonnement of een korting op de contributie voor 2009 van basissportverenigingen. Deze eenmalige korting op de contributie geldt voor de volgende basissporten: atletiek, badminton, basketbal, futsal, gymnastiek, judo, korfbal, tennis, volleybal, voetbal, zwemmen (in verenigingsverband).

De raad beslist
Het is aan de raad van de gemeente Twenterand om een besluit over het voorstel van het college te nemen. Hiervoor is een extra raadsdebat en raadsvergadering ingelast op donderdag 23 april om 19.30 uur. Deze bijeenkomst is openbaar.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier