Collegebesluit van de baan: verenigingen mogen inzamelen

0
803

Dat de papierinzameling in handen van de verenigingen blijft werd gisteravond duidelijk in het raadsdebat in het gemeentehuis in Den Ham. In een bomvolle raadszaal (de vertegenwoordigers van de verenigingen die oud papier inzamelen waren weer massaal gekomen) was al vooraf duidelijk dat het eerdere collegebesluit was ingetrokken. Dat betekent dat de verenigingen ook in de toekomst het papier in mogen zamelen en dat niet iedere inwoner een blauwe bak van de gemeente krijgt om het papier in op te sparen. Voorafgaande aan het debat had het college dat voorstel ingetrokken omdat daar erg veel kritiek op was geweest.

De gemeente gaat nu met de verenigingen in overleg over een ander inzamelsysteem. Hoe het georganiseerd gaat worden is nu nog niet duidelijk, maar de verenigingen blijven er een rol in vervullen. En daarmee leek een zwarte bladzijde in het boek over de gemeentehistorie voorbij, want de container_101_01raad was unaniem tevreden dat het eerdere voorstel in de prullenbak was beland.

Toch hebben met name wethouder B. Lambers en burgemeester H. Koetje kleerscheuren opgelopen. Slechte communicatie was het grootste verwijt. “Zoals u de vragen niet beantwoordde tijdens de informatiebijeenkomst in Zandwijk vorige week en mensen afwimpelde, is slecht voor onze geloofwaardigheid”, zei B. Wessels van het CDA. Voorzitter C. Boom van muziekvereniging Juliana begreep Koetje niet. “U noemde de vrijwilligers het cement van de samenleving. En diezelfde vrijwilligers neemt u vervolgens iets af.”(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier