College wil afvaltarieven milieustraat verlagen

0
573

twenterand.jpgIn 2013 heeft de raad van de gemeente Twenterand besloten om de milieustraat op een aantal punten te verbeteren. Door deze verbeteringen zal een bezoekje aan de milieustraat sneller verlopen. Alle huishoudens ontvangen in mei 2014 een milieupas waarmee zij toegang kunnen krijgen tot de milieustraat. Het principe van zoveel mogelijk afval scheiden krijgt nog meer vorm en wordt simpeler. Het college wil door het verlagen van de afvaltarieven het scheiden van afval belonen.

Vanaf eind mei 2014 kunnen de bezoekers van de milieustraat via een computerzuil toegang krijgen tot de milieustraat. Zij moeten dan wel hun milieupas meenemen. Om de bediening van deze zuil zo eenvoudig mogelijk te maken stelt het college een nieuwe tarievenstructuur voor.

Alle afvalsoorten die op dit moment gratis zijn, blijven gratis. Het brengen van grof tuinafval blijft dus kosteloos. Alle afvalsoorten waar op dit moment al voor betaald wordt, gaan in prijs omlaag. De benaming van de tarieven wordt duidelijker en wordt ondersteund met pictogrammen. Hiermee hoopt het college de inwoners aan te zetten om nog meer afval te scheiden.

Het is nu aan de gemeenteraad van Twenterand om zich uit te spreken over de nieuwe tarieven voor de milieustraat. Dit staat gepland voor de raadsdebatten van 8 en 9 april en de raadsvergadering van 22 april a.s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier