College doet voorstel aan raad

0
654

logo_gemeente_twenterandTwenterand bereidt nieuw voorbereidingsbesluit LOG`s voor

Op 30 juni jl. heeft de raad van de gemeente Twenterand besloten geen nieuwe intensieve veehouderijen te willen toestaan binnen de Landbouwontwikkelingsgebieden (LOG`s). Dit besluit wordt vertaald in een bestemmingsplan, maar het is niet haalbaar om dat plan geldend te laten zijn voordat het huidige voorbereidingsbesluit afloopt. Wethouder Binnenmars daarover: “Dat komt onder andere door de inspraakperiodes die onderdeel uitmaken van de procedure Daarom stellen we nu de raad voor een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen.”

Een voorbereidingsbesluit houdt in dat de gemeente bezig is met de voorbereidingen voor een nieuw bestemmingsplan. Om te voorkomen dat zich ongewenste ontwikkelingen voordoen in de periode van voorbereiding wordt een voorbereidingsbesluit genomen. Met zo`n besluit kunnen alle bouwplannen worden aangehouden, die in de periode dat het voorbereidingsbesluit geldt, worden ingediend.

De raad wordt op 27 oktober 2009 voorgesteld een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen dat in werking treedt op 20 november 2009. Het besluit geldt voor de Landbouwontwikkelingsgebieden Fortwijk, Weitemanslanden en Daarlerveen.

Het huidige voorbereidingsbesluit geldt tot en met 20 november 2009. Op eventueel liggende bouwaanvragen, die zijn ingediend voordat het voorbereidingsbesluit is afgelopen, moet een besluit worden genomen nadat het voorbereidingsbesluit afloopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier