Cogas start met aanleg glasvezelnetwerk Westerhaar (Update)

0
982

schop-in-de-grond-westerhaar-1-kopie.jpgWethouder Oordt, van de gemeente Twenterand, had vanmiddag de eer om het startsein te geven voor de aanleg van glasvezel in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Hij deed dit door met een graafmachine de eerste meters grond open te graven. De wethouder kreeg hierbij hulp van de aannemer. Cogas Kabel gaat in Westerhaar-Vriezenveensewijk ongeveer 1.600 huishoudens aansluiten op het netwerk van de toekomst. Dit betekent dat inwoners kosteloos en zonder verplichtingen een aansluiting thuis krijgen. Oordt is enthousiast: “De mogelijkheden van glasvezel zijn ongekend: het verbreedt de mogelijkheden voor inwoners, bedrijven en instellingen en daar is het de gemeente om te doen.”

Met de aanleg van het glasvezelnetwerk speelt Cogas in op de almaar groeiende informatiestroom. “Er komen steeds meer digitale producten en diensten, en klanten willen hier continu over kunnen beschikken”,vertelt Menno van Dijk, manager bij Cogas Kabel. “Ons huidige kabelnetwerk kan nog jaren mee, maar we moeten nu al inspelen op deze ontwikkeling door te starten met de verglazing van ons verzorgingsgebied. Wij geloven namelijk in een toekomst waarin glasvezel een hoofdrol speelt.”
Het huidige kabelnetwerk is tot op wijkniveau uitgevoerd met glasvezel. Het ‘doortrekken’ van deze verbinding naar huizen en bedrijven staat dan ook centraal bij het project. Cogas is al op diverse plaatsen in de regio gestart met de aanleg van glasvezel. Iedereen die in Westerhaar in aanmerking komt voor een glasvezelaansluiting ontvangt een brief.
Heeft u geen brief ontvangen, maar woont u wel in Westerhaar? Dan woont u waarschijnlijk buiten het aansluitgebied.
Op dit moment kunnen we u nog niets beloven. Zodra er meer bekend is over glasvezel buiten de kernen, zullen we u daarvan op de hoogte stellen.

Cogas maakt de glasvezelaansluiting standaard in de meterkast.
In sommige gevallen is het noodzakelijk of handiger dat de glasvezelaansluiting op een andere plaats komt, bijvoorbeeld in de woonkamer of de hal. Dit stemmen wij natuurlijk met u af.
De Cogas adviseert de inwoners om alvast  goed na te denken waar u de aansluiting wilt hebben!!!

 

Introductie scheiding

 

contour-westerhaar.jpg

          Planniing
                                   Schouwen: september 2012
                                      Start aanleg: september 2012
                        Gereed: maart 2013
Cogas maakt de glasvezelaansluiting standaard in de meterkast.
In sommige gevallen is het noodzakelijk of handiger dat de glasvezelaansluiting op een andere plaats komt, bijvoorbeeld in de woonkamer of de hal. Dit stemmen wij natuurlijk met u af.

img-2641-kopie.jpg

img-2644-kopie.jpg

img-2663-kopie.jpg

 

img-2665-kopie.jpg

img-2666-kopie.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier