COGAS gaat glasvezel aanleggen in Twenterand

0
1146

cogas-twenterand-02.jpgCogas Kabel gaat glasvezel aanleggen in Twenterand. Deze week hebben de bewoners van Vriezenveen een brief van Cogas gekregen waarmee zij zich kunnen aanmelden om zich kosteloos en zonder verplichtingen te laten aansluiten op het open glasvezelnetwerk. Doelstelling is om het hele verzorgingsgebied van Cogas Kabel te verglazen.

Wethouder Oordt van Twenterand is erg blij dat Cogas Twenterand wil gaan verglazen: Glasvezel staat nog in de kinderschoenen maar de mogelijkheden zijn ongekend: het verbreedt de mogelijkheden voor onze bedrijven, maar ook thuis en in de zorg. Glasvezel biedt ons de snelheid van het licht, das helder. In Markelo, Stokkum, Delden en Diepenheim is het traject inmiddels succesvol in gang gezet en heeft de bevolking Cogas massaal toestemming gegeven.

Glasvezel is de nieuwe nutsvoorziening. Cogas Kabel ziet het dan ook als haar verantwoordelijkheid om het netwerk van de toekomst voor iedereen toegankelijk te maken. Mensen hoeven zich bij Cogas Kabel qua dienstenaanbieders nog niet vast te leggen. Wel belangrijk is dat mensen al toestemming geven voor de aanleg. De aanleg om glasvezel te krijgen kost de inwoners overigens niets en zij verplichten zich nergens toe.

 

Introductie scheiding

 

Glasvezel voor iedereen

Menno van Dijk, manager bij Cogas Kabel, licht toe wat de voordelen van glasvezel zijn: Ons huidige kabelnetwerk kan nog jaren mee, maar we willen onze klanten ook op de lange termijn van dienst zijn. Met het supersnelle glasvezelnetwerk kunnen zij maximaal gebruik maken van het snel stijgende aanbod van digitale producten en diensten. Daarom starten wij nu ook met de uitrol in Twenterand.

Als publiek bedrijf zorgt Cogas ervoor dat ieder huishouden beschikt over de basisvoorzieningen voor gas en elektriciteit. Daar hoort glasvezel voortaan dus bij. Vanuit maatschappelijk perspectief kiest Cogas voor openheid en laagdrempelige toegang. Elke nationale, regionale of zelfs lokale dienstenaanbieder kan straks toegang krijgen tot onze glasvezel. Ook diensten op het gebied van zorg, veiligheid, educatie en energiemanagement moeten bijvoorbeeld in de toekomst worden aangeboden. Daarnaast kiezen we ervoor een zo groot mogelijk deel van het buitengebied te ontsluiten in samenwerking met de Provincie Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier