Coalitie en oppositie gaan samen voor doorstart Speak-Up

0
503

Op initiatief van de VVD Twenterand hebben alle fracties binnen de gemeenteraad medewerking verleend om leden aan te brengen die zitting willen nemen in de jongerenraad Speak-Up. Ook GroenLinks Twenterand, een partij die nog niet is vertegenwoordigd in de raad, heeft haar medewerking verleend. Mede door verhuizingen, studies en het stopzetten van de ondersteuning via de Stichting Welzijn Twenterand was de jongerenraad Speak-Up, bijna letterlijk monddood gemaakt. Door contacten tussen  Westerhaarder Leon Aalderink, voorzitter van Speak-Up, en Reinier Geerligs, fractievertegenwoordiger van de VVD-Twenterand, werd de alarmbel binnen politiek Twenterand geluid. Met als positief gevolg dat er nu zo’n zeven nieuwe leden beschikbaar zijn die staan te trappelen om aan de slag te gaan.

Introductie scheiding

Chris Walraven, fractievoorzitter van de VVD Twenterand: “Ik dank alle partijen voor hun medewerking in deze en ben blij dat zij ons verzoek zo positief hebben opgepakt. Zowel oppositie als coalitie zien het belang van de jeugd voor de toekomst van Twenterand in, met als resultaat een jongerenraad met voldoende leden om een doorstart te kunnen maken. Binnenkort spreekt Speak-Up weer. Dat de politieke partijen hier een bijdrage aan geleverd hebben wil overigens beslist niet zeggen dat de jongerenraad politiek geëngageerd is, verre van dat.”

De bal ligt nu bij het college en met name bij de portefeuillehouder burgemeester Cornelis Visser. Walraven: Hij heeft mij aangegeven zich voor 100% te willen inzetten om deze raad op een juiste wijze te faciliteren en gaat zich hier persoonlijk hard voor te maken. De taak van de politieke partijen is hiermee beëindigd en ik geef het stokje met vertrouwen over aan de burgemeester om te zorgen dat de jongerenraad zich kan ontplooien zoals we dat allemaal voor ogen hebben. Binnen een aantal weken wordt hier een vervolg aan gegeven.”

Een jongerenraad geeft, gevraagd en ongevraagd, advies aan het college van B&W Twenterand en krijgt ambtelijke ondersteuning. Dat de jongerenraad ook politiek gedragen wordt, is door deze gezamenlijke actie wel bewezen. Interesse? Inlichtigen via info@jongtwenterand.nl.

Chris Walraven

VVD Twenterand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier