ChristenUnie lobbyt voor veiligheid N36

0
991

TWENTERAND – Lijsttrekker Gerjan Smelt en wethouder Martha van Abbema hebben succesvol gelobbyd bij de Tweede Kamer fractie van de ChristenUnie. In het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie wordt geschreven over de verbetering van de veiligheid voor fietsers bij het viaduct in Westerhaar. Ook wordt daarin benoemd het stimuleren van onderling overleg en lobby naar hogere overheden om de problematiek van de N36 op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.

Tijdens een panelzitting van de BVO met o.a. Martha van Abbema, Sabine Uitslag en Gerjan Smelt hebben ondernemers met name het laatste punt als een “zeer zwaarwichtig probleem” aan de orde gesteld.

Vanuit het panel werd door Uitslag nadrukkelijk gewezen op de noodzaak dat de gemeente deze problematiek dan wel bij de Tweede Kamerfracties onder de aandacht moet brengen

Gerjan Smelt: “We hebben gepleit voor langere en veilige op- en afritten en aangegeven dat de veiligheidsgraad enorm laag is en dat er veel ongelukken gebeuren op de N36.”

De ook aanwezige Tweede Kamer fractievoorzitter van de Christen Unie Arie Slob luisterde met belangstelling en gaf aan het programma van Twenterand te bestuderen, samen met zijn collega Ernst Cramer. Hij beloofde er wat mee te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier