ChristenUnie betreurt tekorten kulturhus De Klaampe

0
642

TWENTERAND – De ChristenUnie schrijft in haar algemene beschouwingen op de Voorjaarsnota 2010 het “teleurstellend” te vinden dat de exploitatie van kulturhus `De Klaampe` niet sluitend is.
De gemeentelijke bijdrage moet verhoogd worden met 30 duizend euro en de tekorten middels extra middelen van 115 duizend euro op nihil worden gesteld.
“Dit college moet lering trekken uit het verleden en heeft de uitdaging om in de toekomst in gesprek met de directie van dit kulturhus te komen tot een sluitende exploitatie. Het kan niet zo zijn dat we bakken met geld steken in dergelijke projecten, waarvoor overigens nog best kansen en mogelijkheden zijn”, aldus de fractie van de ChristenUnie.

“Het begint erop te lijken dat de gemeente te maken heeft gekregen met een erfenis uit het verleden op dit gebied. Jarenlang heeft de gemeente geld gestoken in het exploitabel maken van dorpshuis `De Hulle`. Inmiddels is dit dorpshuis gesloten en staan er prachtige appartementen op dit terrein.”

“Wij vinden het een uitdaging voor gemeente en directie om de uren van de sporthal vol te krijgen. Verenigingen uit andere kernen zijn ook welkom in deze sporthal! We zijn één gemeente Twenterand. Dat moet langzamerhand ook doorwerken in het op peil hebben en kunnen houden van diverse voorzieningen voor de hele gemeente. Ongeacht in welke kern deze aanwezig zijn!”, schrijft de ChristenUnie.

De fractie van de ChristenUnie vindt dat er in elke kern een bibliotheek moet blijven voort bestaan. “Wel zijn er technische ontwikkelingen voor de uitleen waardoor de boekenuitgifte meer geautomatiseerd kan worden en fte-inzet afgebouwd zal kunnen worden”. De fractie stelt voor dat de gemeente een startsubsidie geeft voor een dergelijke ontwikkeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier