Christelijke Kinderboekenmaand: Dichterbij!

0
728

logo_bibliotheek_252
Van 20 september tot en met 31 oktober 2008 is het Christelijke Kinderboekenmaand. Thema van 2008 is Dichterbij – spelen met woorden. Tijdens de actiemaand zetten honderden boekhandels, bibliotheken en scholen de christelijke kinderboeken in de schijnwerpers. Ook Bibliotheek Twenterand doet mee aan de Christelijke Kinderboekenmaand 2008.

Ter gelegenheid van de actiemaand is in de bibliotheken een stand ingericht met actiematerialen rond het thema Dichterbij:
Er verschijnen 3 speciale actieboeken, die in de bibliotheek ingekeken kunnen worden:
Allemaal een naam, geschreven door Lee Ann Vermeulen met illustraties van Nynke Talsma.
Pizza met suiker, geschreven door Lijda Hamminga.
De zenuwslopende zwemvierdaagse, geschreven door Bert Wiersema
Verder verschijnt er weer een nieuwe kinder-actie-cd.
En natuurlijk liggen er weer kleurplaten en puzzelbladen klaar om mee te doen aan de wedstrijd.

De Christelijke Kinderboekenmaand gaat van start op de Lees & Luister beurs op 20 september in de IJsselhallen te Zwolle. Op deze beurs worden tevens de kinderboekenprijzen Het Hoogste Woord, de EigenWijsPrijs en De Verwondering uitgereikt. De Christelijke Kinderboekenmaand is een initiatief van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken. De WCK heeft tot doel het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van goede christelijke kinderboeken te stimuleren.


Informatieavond over hoogsensitieve kinderen.

Wegens grote belangstelling organiseert de Openbare BibliotheekTwenterand voor de tweede keer dit jaar een informatieavond over hoogsensitiviteit bij kinderen. Spreker is Dhr. Henk Jan van der Veen van het Landelijk informatiepunt Hoog Sensitieve Kinderen (LiHSK) uit Steenwijk.

Hoogsensitiviteit is een relatief nieuw begrip en wordt vaak in verband gebracht met emotionele overprikkeling en veel in- een aanvoelen. Minder bekend zijn de gevolgen op het mentale vlak, bijvoorbeeld de manier waarop hoogsensitieve kinderen informatie verwerken en leren. Hoogsensitieve kinderen zijn vaak visueel-ruimtelijk ingesteld. Ze denken in beelden en hebben behoefte aan structuur en ordening, zowel thuis als in de klas. Veel voorkomende problemen zijn faalangst, druk gedrag, moeite met veranderingen, lang indrukken vasthouden en leerproblemen.

Vorig jaar verscheen bij het LiHSK een nieuwe brochure waarin de begeleiding van hoogsensitieve kinderen op een praktische manier wordt behandeld, zowel in de school- als thuissituatie. Tijdens de lezing komen verschillende van deze onderwerpen aan bod, o.a. hoogsensitiviteit en (hoge) intelligentie, begeleiding in opvoeding en onderwijs. De lezing is bedoeld voor ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden. Meer informatie is te vinden op de website: www.LiHSK.nl Tijdens de lezing is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. In de pauze kunnen allerlei materialen van LiHSK worden bekeken of gekocht.

De bibliotheek Twenterand vindt het belangrijk dergelijke voorlichtingsbijeenkomsten te organiseren als onderdeel van het Opvoedings Informatie Punt en het Gezondheid Informatie Punt. De informatieavond over hoogsensitieve kinderen wordt gehouden op woensdag 24 september 2008 in de bibliotheek van Vroomshoop, Vredesplein 4 en duurt van 20.00 tot ca. 22.00 uur. Kaartjes voor deze bijeenkomst kosten €3,50 ,leden van de bibliotheek Twenterand betalen €2,50.
Omdat de ruimte beperkt is (maximaal 60 plaatsen) graag de toegangskaarten vóór 24 september afhalen in de bibliotheek Vroomshoop. Reserveren is mogelijk via telefoon 0546-641352 of bib.vroomshoop@bibov.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier