Christaan Jaspers uitgeschakeld in Muay Thai toernooi

0
999

OMMEN – In de overheersende geur van typische Thaise massageolie voltrekken zich 25 wedstrijden met een dubbel aantal winnaars als gevolg. “Muay Thai kent alleen maar winnaars.” Met een chagrijnig gezicht slaat Christaan Jaspers (25) uit Westerhaar de eerste wedstrijd in de B-klasse gade.

Zelf is de enige pupil van organisator Marchell Kösters, leraar bij sport- en recreatiecentrum Emsland in Ommen, zojuist in de C-klasse uitgeschakeld. Terwijl Fransico Dozelman en Illias Hammoche elkaar in de ring te lijf gaan, ziet Jaspers, in het dagelijks leven machinaal houtbewerker, zijn verloren wedstrijd voorbij trekken. “Eigenlijk kun je zo`n wedstrijd niet omschrijven”, legt hij uit. “Je hoort niet meer wat er om je heen gebeurt, focust je alleen nog maar op je tegenstander. Als je in de ring staat, voel je ook geen pijn. Pas later, als de adrenaline weg is, voel je ineens alles.”
“Ik denk wel dat je een gezonde dosis moed nodig hebt om hier de ring binnen te stappen. Je moet ook behoorlijk getraind zijn om mee te kunnen doen. Dat maakt deze sport toch heel anders dan bijvoorbeeld voetbal of volleybal waarbij je direct kunt instappen.” zegt de Westerhaarder

Voor Jaspers was naast een gedegen training aanvankelijk ook toestemming van zijn vader een vereiste. Die keek gisteravond vanaf de tribune geïntrigeerd naar het schouwspel. “Ik was er eerst op tegen, maar ben al een tijdje bijgedraaid”, legt Mertin Jaspers (46) uit. “Dat heeft vooral te maken met het respect waarmee deze jongens met elkaar omgaan. Tijdens de wedstrijd is het ernst, maar daarna drinken ze een biertje met elkaar. Dat zie je voetballers nog niet zo snel doen.”(De Sentor)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier