CDA zegt vertrouwen op in GBT als coalitiepartner

2
692

CDA-fractievoorzitter Jan Kuilder heeft Gemeente Belangen Twenterand vandaag meegedeeld niet langer heil te zien in het voortzetten van deze coalitie.

Fractievoorzitter Jan Kuilder geeft aan dat er teveel voorgevallen is. Hij noemt met name het gebrek aan vertrouwen in de afgelopen periode en de wijze van communicatie door GBT. De CDA-fractie constateert dat er de afgelopen periode te veel is gebeurd.
Er zijn verschillende crisismomenten geweest over diverse heikele onderwerpen, waardoor we nu de knoop moeten doorhakken en de samenwerking met GBT als coalitiepartner moeten opzeggen. We hebben onvoldoende vertrouwen om voor de resterende periode te kunnen komen tot een verantwoord bestuur van de gemeente Twenterand.

Introductie scheiding

 

Zo overlegde GBT met regelmaat niet met haar coalitiepartner CDA over belangrijke politieke zaken, maar communiceerde deze vooraf via (sociale) media. Beide coalitiepartijen werden het niet eens over voor het CDA belangrijke en politiek gevoelige onderwerpen, zoals de zwembadenkwestie, bezuiniging SWT-welzijnswerk en invulling van het hulpfonds voor sociaal zwakkeren. De coalitiegesprekken verliepen steeds stroever en overeenstemming werd minder vaak bereikt.
Ook binnen het college ontbrak het aan een goede open samenwerking.
De CDA-fractievoorzitter geeft aan dat er niet alleen van inhoudelijke spanningsvelden sprake is, maar dat er ook vormfouten in de communicatie zijn gemaakt.
Als voorbeeld noemt Jan Kuilder de voordracht van een wethouderskandidaat. Op voorstel van GBT zou de kandidaat wethouder eerst voorgesteld worden aan de CDA-fractie en wethouders. Een half uur voor het persbericht werd het CDA telefonisch hierover ingelicht. Zo ga je als coalitiepartner niet met elkaar om, vindt het CDA.
Het vertrouwen is er niet meer en het CDA ziet mede daarom geen heil meer in deze coalitie.

2 REACTIES

  1. Zou toch graag horen wat GBT hierop te zeggen heeft. Volgens mij was het in ieder geval in de zaak “zwembad” juist andersom.

  2. GBT is een stabille partij en is bedrogen door het CDA eerst de wethouder weg stuuren en dan de macht grijpen kuilder laat zich gebruiken door die andere christelijke partijen of staat het water van het zembad het CDA tot aan de lippen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier