CDA vraagt aandacht voor verpauperde gebouwen

5
1242

img-0885-800x600.jpgVRIEZENVEEN – CDA-raadslid Bertus Wessels stelt de verloedering op een aantal plekken in Twenterand aan de kaak. Hij gaat met zijn fotocamera de gemeente door, legt situaties van verpaupering vast en trekt daarover aan de bel bij het gemeentebestuur.

Namens zijn fractie in de raad, heeft Wessels nu een reeks vragen opgesteld voor het college van burgemeester en wethouders. Daarmee probeert hij iets te doen aan het oplossen van dit probleem. Verpaupering in en om de kernen doet het imago van de gemeente immers geen goed.

Wessels wijst het college op het feit dat in de afgelopen jaren zowel (individuele) burgers als politieke partijen aandacht hebben gevraagd voor de verpaupering van gebouwen. Het CDA zo stelt Wessels, ziet nagenoeg geen verbetering in die situaties. Hij somt nog eens op waar het niet goed gaat: locatie Oordt in het centrum van Vriezenveen, locatie Benerink op industrieterrein Weitzelpoort, de voormalige kalvermesterij aan de Sluiskade in Westerhaar-Vriezenveensewijk, de voormalige Rabobank en ABN gebouwen waar inmiddels houten platen voor de ramen zijn geplaatst.

Introductie scheiding

 

Wessels wil weten of momenteel ontwikkelingen gaande zijn om iets te doen aan de verpaupering. En zo ja, op welke termijn dat dan gebeurt.

Daarnaast wil Wessels weten wie verantwoordelijk is, wanneer zich in de niet afgesloten terreinen en gebouwen een ongeluk zou voordoen.

Meer over de vragen van Wessels woensdag in de editie Twenterand van dagblad De Twentsche Courant Tubantia

img-0178-640x480.jpgimg-0163-640x480.jpg

img-0166-800x600.jpgimg-0158-640x480.jpg

5 REACTIES

  1. Ik enk dat de heer Wessels zeker nog een locatie heeft vergeten, namelijk het terrein van de voormalige bibliotheek aan de Hoofdweg in Westerhaar.

  2. als de heer wessels wat aan de verloedering wil doen laat hij dan ook maar eens wat foto,s maken van de gemeente plantsoenen dat is wel net zo slecht als die kraakpanden die er nu staan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier